Κυριακή 28 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μακάριοι οι κυβερνώντες...

Μέχρι τη 1 περίπου το μεσημέρι χτες το Συντονιστικό Διυπουργικό Οργανο δεν είχε συνεδριάσει, το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν είχε σχηματίσει ολοκληρωμένη εικόνα για την έκταση των καταστροφών, οι διάφοροι τοπικοί φορείς ζητούσαν μεμονωμένα βοήθεια από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ούτε καν το υποτυπώδες σχέδιο "Ξενοκράτης" δεν είχε εφαρμοστεί - το κράτος για ακόμη μία φορά βρισκόταν σε αφασία!

Στο ΥΠΕΧΩΔΕ, ο μεν υπουργός Κ. Λαλιώτης... αμέριμνος συμμετείχε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη με αντικείμενο τα μεγάλα έργα και τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, ενώ την ίδια ώρα το θέμα με τις πλημμύρες χειρίζονταν οι υπηρεσιακοί παράγοντες υπό τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εργων Γ. Χρυσικόπουλο!

Οταν τελικά το μεσημέρι πλήθυναν οι επικρίσεις για το γεγονός της παραλυσίας του κρατικού μηχανισμού, ο Κ. Λαλιώτης αρκέστηκε σε δηλώσεις, με τις οποίες έριξε την ευθύνη του συντονισμού στο υπουργείο Εσωτερικών και προέβη σε γενικόλογους αφορισμούς για τις αιτίες του φαινομένου (παράνομα μπαζώματα, αυθαίρετη δόμηση, εμπρησμοί κ. ά. ) για τις οποίες, όπως είπε, φταίνε οι κυβερνήσεις αρκετών δεκαετιών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ