Κυριακή 28 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Να αξιοποιήσουμε την πείρα των αγροτών

Η πείρα που αποκτήθηκε από τις επιμέρους και τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων ασφαλώς επιτρέπει την καλύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση του αγώνα των αγροτών, για την ανατροπή της καταστροφικής πολιτικής της ΕΕ, της νέας ΚΑΠ και της Συμφωνίας της ΓΚΑΤΤ, για την εφαρμογή μια άλλης φιλοαγροτικής πολιτικής ανάπτυξης της γεωργίας και στήριξης του εισοδήματος των μικρομεσαίων αγροτών, επισημάνθηκε απ' όλα τα αγροτικά στελέχη.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι, τώρα, οι αγρότες αναγνωρίζουν πως μόνον το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές και τα αγροτικά στελέχη του Κόμματος, από την αρχή, έλεγαν αλήθεια και σήμερα επιβεβαιώνονται. Το πρόβλημα είναι, να δούμε γιατί δεν έγινε δυνατό, έγκαιρα, να γίνει κατανοητό αυτό, για να πειστούν οι αγρότες, ώστε να αντιδράσουν πιο αποφασιστικά, να αγωνιστούν πριν φθάσουμε εδώ, στο χείλος της καταστροφής. Πρωταρχικό θέμα που έθεσαν όλα τα αγροτικά στελέχη του ΚΚΕ είναι το ζήτημα της ενασχόλησης όλων ανεξαιρέτως των κομματικών οργανώσεων της επαρχίας με τα αγροτικά προβλήματα του χώρου τους. Η ανάγκη να αναλύουν την κατάσταση και να οργανώνουν, να σχεδιάζουν τη μάχη της ενημέρωσης όλων των αγροτών, με περιοδείες σε χωριά και περιοχές, που ζουν και δουλεύουν οι αγρότες, αναδείχτηκε από πολλά αγροτικά στελέχη.

"Τα αποτελέσματα της πολιτικής, για τα οποία προειδοποιούσαμε, δυστυχώς είναι πραγματικότητα, τόνισε ο Β. Μπούτας και πρόσθεσε: Ο κόσμος, χιλιάδες μικροί αγρότες, ήδη, εξαναγκάζονται σε εγκατάλειψη της αγροτικής παραγωγής. Και πρέπει να τους ενημερώσουμε για να καταλάβουν γιατί και ποιοι τους διώχνουν και πώς τους στέλνουν στις ουρές της ανεργίας". Μετά τις κινητοποιήσεις, πιο εύκολα, κατανοείται ότι η νέα ΚΑΠ είναι καταστροφική, θα συμπληρώσει με την εμπειρία του ο Γ. Γκικόπουλος, αγρότης συνδικαλιστής. Το θέμα είναι πώς αξιοποιείται αυτή η πραγματικότητα από όλους μας, για να δείξουμε πειστικά πως η πολιτική της ΕΕ που δέχονται τα άλλα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, οδηγεί σε ξεκλήρισμα και αφανισμό αγρότες και αγροτική παραγωγή. Μένει να πείσουμε πως, μαζί με τους συνδικαλιστικούς αγώνες και τις κινητοποιήσεις, πρέπει να ενισχύεται πολιτικά το ΚΚΕ, που είναι το μόνο κόμμα που στηρίζει τον αγώνα μας και τα αιτήματα μας σταθερά.

Οσον αφορά τους αγώνες, η προσπάθεια για τη διεύρυνση των κινητοποιήσεων των αγροτών, τονίστηκε σαν πείρα στη σύσκεψη, πρέπει να ξεκινούν από την ενημέρωση των αγροτών. Το έδαφος είναι πρόσφορο, μας περιμένει ο κόσμος, υπογραμμίζει ο Γιάννης Πατάκης, που τονίζει την ανάγκη της προγραμματισμένης και επίμονης προσπάθειας για ενημέρωση, ώστε να αναπτυχθεί η αντίσταση και η αγωνιστική διεκδίκηση από τους αγρότες. Από τους αγώνες για τα επιμέρους και τα κατά τόπους προβλήματα που απασχολούν σε κάθε περιοχή τους αγρότες, πρέπει να συντονίζεται η κινητοποίηση και να διευρύνεται. Σχετικά με τα τεράστια προβλήματα με την κτηνοτροφία, πρέπει να ενημερώσουμε και να κινητοποιήσουμε τους κτηνοτρόφους σ' όλη τη χώρα. Η κτηνοτροφία οδηγείται σε αφανισμό. Θέλει δράση τώρα κατά της καταστροφικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης. Τα πρώτα αποτελέσματα στο βαμβάκι φάνηκαν. Και οι βαμβακοπαραγωγοί, τώρα, διαπιστώνουν πως εμείς τους λέγαμε την αλήθεια, ενώ οι άλλοι, η κυβέρνηση και τα κόμματα - υποστηρικτές της ΕΕ και οι ελεγχόμενες πολιτικά απ' αυτά διοικήσεις των τριτοβάθμιων οργανώσεων (ΓΕΣΑΣΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΥΔΑΣΕ) τους λέγανε ψέματα. Ομως, χρειάζεται να συνεχίσουμε, να μην σταματήσουμε, ο κόσμος περιμένει. Τα καταστροφικά μέτρα για το βαμβάκι ισχύουν για 6 χρόνια και δεν πρέπει να σταματήσουμε, να περιμένουμε για του χρόνου που θα οξυνθεί ξανά το πρόβλημα...

Αλλωστε, προστίθενται τώρα και τα χειρότερα με τα φρούτα, το ρύζι, τα κρασιά και το ελαιόλαδο, επισημάνθηκε στη σύσκεψη και υπογραμμίστηκε ότι "άμεσα" πρέπει να ενημερώσουμε τον κόσμο, να κινητοποιηθεί, για να μην εφαρμοστούν και να ανατραπούν. Να εξαναγκάσουμε την κυβέρνηση να διεκδικήσει να μην εφαρμοστούν κι άλλα καταστροφικά μέτρα. Ολα θα κριθούν από τη δική μας πάλη, των αγροτικών στελεχών του ΚΚΕ και των άλλων στελεχών που συσπειρώνονται αγωνιστικά και πρέπει άμεσα να δραστηριοποιηθούμε, επισημάνθηκε. Πάντως, κοινό συμπέρασμα είναι ότι ο μόνος δρόμος είναι να δραστηριοποιηθεί το μαζικό αγροτικό συνδικαλιστικό και συνεταιριστικό κίνημα. Να ζωντανέψουν οι αγροτικοί σύλλογοι, να μπουν μαζικά οι αγρότες στον ενωμένο αγώνα σε κοινό μέτωπο με άλλους εργαζόμενους και επαγγελματίες, που πλήττονται από την καταστροφική πολιτική της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ