Κυριακή 28 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μακάριοι οι κυβερνώντες...

Ενώ τα κανάλια της πλημμύρας κατέστρεφαν, οι διάφοροι υπουργοί της κυβέρνησης περιφέρονταν μακάριοι στα κανάλια της τηλεόρασης και ισχυρίζονταν ότι "ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε αστραπιαία" σε πείσμα της πραγματικότητας. Μέχρι τη 1 περίπου το μεσημέρι χτες το Συντονιστικό Διυπουργικό Οργανο δεν είχε συνεδριάσει, επειδή όπως ισχυρίστηκαν παράγοντες του ΥΠΕΧΩΔΕ το υπουργείο Εσωτερικών εκτίμησε ότι δεν υπήρχε ανάγκη γενικότερου συντονισμού! Ετσι, χωρίς να υπάρχει γενικότερη εικόνα της κατάστασης οι τοπικοί φορείς ζητούσαν βοήθεια από τα διάφορα υπουργεία που δινόταν κατά περίπτωση... Το κράτος, όμως, γενικότερα - με ευθύνη της κυβέρνησης - βρισκόταν σε αφασία.

Στο ΥΠΕΧΩΔΕ, ο υπουργός Κ. Λαλιώτης... αμέριμνος συμμετείχε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη με αντικείμενο τα μεγάλα έργα και τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού!

Οταν τελικά το μεσημέρι πλήθυναν οι επικρίσεις για το γεγονός της παραλυσίας του κρατικού μηχανισμού, ο Κ. Λαλιώτης επισκέφτηκε την Ελευσίνα, ενώ με δηλώσεις, έριξε την ευθύνη του συντονισμού στο υπουργείο Εσωτερικών και ανάφερε ότι το υπουργείο διέθεσε 100 μηχανήματα και 300 υπαλλήλους για το έργο της αποκατάστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ