Κυριακή 28 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΑΣ
Αποδεκτός από ευρύτερο φάσμα ο Β. Δημόπουλος

Εξορμήσεις στους χώρους όπου εργάζονται οι δικηγόροι πραγματοποίησαν κλιμάκια της "Συνδικαλιστικής Αγωνιστικής Κίνησης Δικηγόρων Αθήνας" και συζήτησαν σε πρώτο πρόσωπο για τα προβλήματα που απασχολούν τον δικηγορικό κόσμο

Στους χώρους όπου εργάζονται οι δικηγόροι πραγματοποίησε εξορμήσεις τις τελευταίες μέρες η "Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση Δικηγόρων Αθήνας" (ΣΑΚΔΑ) με πολυμελή κλιμάκια και επικεφαλής τον υποψήφιο πρόεδρο του ΔΣΑ Βασίλη Δημόπουλο.

Επισκέφτηκαν τους χώρους των δικαστηρίων (πρώην Σχολή Ευελπίδων, Πρωτοδικεία, Ειρηνοδικείο, Εφετείο), καθώς επίσης και δικηγορικά γραφεία. Μοίρασαν την ανοιχτή επιστολή του Β. Δημόπουλου προς τους δικηγόρους της Αθήνας, με την οποία καλεί τον δικηγορικό κόσμο σε μια νέα ελπιδοφόρα προσπάθεια, στη διαμόρφωση ενός κινήματος αντίστασης στην απαράδεκτη κατάσταση αδράνειας και τέλματος, που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο ΔΣΑ και στη χάραξη μιας αντίστροφης πορείας που θα εκφραστεί με ένα ριζοσπαστικό ψηφοδέλτιο αγώνα στις προσεχείς εκλογές.

Οι συναντήσεις του Β. Δημόπουλου με τους μαχόμενους δικηγόρους πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα. Οι δικηγόροι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, ενώ στις συζητήσεις εκδήλωσαν την εμπιστοσύνη και εκτίμηση στον υποψήφιο πρόεδρο του ΔΣΑ Β. Δημόπουλο. Ιδιαίτερα, στάθηκαν στην απειλούμενη επαγγελματική περιθωριοποίηση, μέχρι και την αποβολή από τον κλάδο, μεγάλου αριθμού δικηγόρων, μικρών και μεσαίων εισοδημάτων.

Οι θέσεις και οι προτάσεις της ΣΑΚΔΑ συνάντησαν την αποδοχή από μεγάλη μερίδα δικηγόρων. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι οι μαχόμενοι δικηγόροι είδαν ως πολύ θετική συμβολή στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους την επιλογή για υποψήφιο πρόεδρο του Β. Δημόπουλου, που εκφράζει τους μαχόμενους δικηγόρους της νεότερης γενιάς.

Εξάλλου, είναι γενική αποδοχή ότι το "συνδικαλιστικό κατεστημένο του ΔΣΑ" δεν μπορεί πλέον να εκφράζει τους δικηγόρους και ιδιαίτερα της νεότερης γενιάς. Γι' αυτό και η υποψηφιότητα του Β. Δημόπουλου έγινε δεκτή από ευρύ φάσμα δικηγόρων και υποστηρίζεται, ιδιαίτερα, από τους νέους δικηγόρους, τους μαχόμενους δικηγόρους και αυτούς με μικρά και μεσαία εισοδήματα.

Ο συνδυασμός προχωρεί, ήδη, στην κατάρτιση ψηφοδελτίου, με το οποίο θα κατέλθει στις προσεχείς εκλογές. Το ψηφοδέλτιο αυτό θα απαρτίζεται από δικηγόρους της μαχόμενης δικηγορίας, από ανθρώπους που δεν επιδιώκουν να λύνουν τα προβλήματά τους ατομικά, αλλά μάχονται συλλογικά μέσα από την κοινή δράση για την επίλυση των δικών τους οξυμένων προβλημάτων, για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και για τα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού. Ο συνδυασμός του Β. Δημόπουλου θα έχει δικηγόρους με κοινωνική ευαισθησία, ήθος, επαγγελματική, επιστημονική και προσωπική αξιοπρέπεια.

Στο μεταξύ ανακοινώνονται και νέες υποψηφιότητες για τις εκλογές που θα γίνουν στις 25 του Φλεβάρη στο ΔΣΑ. Την υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου ανακοίνωσε ο Τάσος Κεφαλέας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιος θα είναι και ο Γιάννης Κορκόβελος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ