Παρασκευή 6 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προωθούν τη ΝΑΤΟποίηση σε Αιγαίο και Κύπρο

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του σχετικά με το επίσημο κείμενο της ολλανδικής προεδρίας για τα σύνορα και τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου όσον αφορά τον ορισμό του Ρ. Χόλμπρουκ ως ειδικού απεσταλμένου του Μ. Κλίντον για το Κυπριακό, αναφέρει:

"Η άρνηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης να αναγνωρίσει την ύπαρξη συνόρων στο Αιγαίο, όπως προκύπτει και από το επίσημο κείμενο της ολλανδικής προεδρίας της ΕΕ, επιβεβαιώνει, και πάλι, ότι μετά την κρίση στα Ιμια η Ελλάδα έχει μπει σε καθεστώς περιορισμένης κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Το γεγονός αυτό συνδέεται άμεσα με τη "βήμα προς βήμα" προώθηση του αμερικανικού σχεδίου ΝΑΤΟποίησης του Αιγαίου, που, εκ των πραγμάτων, τροφοδοτεί και εξυπηρετεί και τις επεκτατικές επιδιώξεις των τουρκικών κυβερνήσεων. Από αυτή την άποψη, η τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών, "να σταματήσει η Τουρκία το νταηλίκι", αποτελεί σαπουνόφουσκα. Το ίδιο και οι δήθεν πιέσεις του πρωθυπουργού προς την ΕΕ, σε σχέση με την αναγνώριση από αυτήν των συνόρων στο Αιγαίο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαιρέτισε τον ορισμό του Ρ. Χόλμπρουκ ως ειδικού απεσταλμένου για την "επίλυση" του Κυπριακού, γεγονός που αποδείχνει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχαίρει για την ετοιμαζόμενη ΝΑΤΟποίηση και της Κύπρου".

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική. Καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν μαζικά και αποφασιστικά στο νέο Ντέιτον, που προωθείται σε Αιγαίο και Κύπρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ