Παρασκευή 6 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενα ανέκδοτο με σημασία

Με ένα πρωτότυπο τρόπο έκλεισε η συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε χτες στην πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κούβας. Ο Ρικάρντο Ροντρίγκεζ,ένας από τους συντελεστές της, αντιπρόεδρος του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών, ολοκλήρωσε τη σκέψη του με το πηγαίο χιούμορ και τη ζωντάνια που διακρίνει τους Κουβανούς.

"Αισθανόμαστε, είπε, οι Κουβανοί σαν οι ήρωες ενός ανέκδοτου: Ενας νέγρος στις ΗΠΑ κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε μια λευκή, συλλαμβάνεται και αφού τον φορτώνουν στο ξύλο τον κλείνουν σε μια αρένα με 100.000 αλαλάζοντες λευκούς, ξανθούς με μπλε μάτια. Τον χώνουν σε ένα λάκκο με μόνο το κεφάλι να εξέχει έξω και αφήνουν ελεύθερο ένα εξαγριωμένο λιοντάρι που είναι έτοιμο να τον κατασπαράξει. Το λιοντάρι τον πλησιάζει και ορμάει να τον φάει. Τότε ο νέγρος, ανήμπορος να κάνει οτιδήποτε άλλο, γυρνάει και δαγκώνει το πόδι του λιονταριού. Αμέσως, το μέχρι τότε αλαλάζον πλήθος αρχίζει να ουρλιάζει: νέγρε παίξε καθαρά!!!".

Ετσι γλαφυρά και αυθόρμητα δόθηκε η διάσταση του πολύπλευρου οικονομικού στρατιωτικού και πληροφοριακού αποκλεισμού που έχουν επιβάλει οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές στο Νησί της Επανάστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ