Παρασκευή 6 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΡΕΠΠΑΣ
"Δε μας αφορά" το ολλανδικό πρωτόκολλο

Σε μια προσπάθεια να πείσει ότι "δε μας αφορά" το πρωτόκολλο της ολλανδικής προεδρίας της ΕΕ, σύμφωνα με το οποίο η τελευταία δεν αποδέχεται καμία αρμοδιότητα για τον προσδιορισμό των εξωτερικών συνόρων της, επιδόθηκε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ας σημειωθεί ότι, λίγες μέρες πριν, η κυβέρνηση διθυραμβολογούσε, με αφορμή το κείμενο των Ολλανδών, ενόψει της Διακυβερνητικής, όπου γινόταν λόγος για το ενδιαφέρον της ΕΕ σχετικά με τα εξωτερικά της σύνορα. Αναφορά, που στο εσωτερικό της χώρας επιχειρήθηκε να εμφανιστεί ως "κεκτημένο", στα πλαίσια της "μάχης" για τη διασφάλιση των συνόρων της Ελλάδας εκ μέρους της ΕΕ...

Το πρωτόκολλο που ακολούθησε - και το οποίο καταρρίπτει την ευφάνταστη κυβερνητική προπαγάνδα - οδηγεί στο λογικό ερώτημα πώς, άραγε, η Κοινότητα θα προστατέψει εκείνα τα σύνορα, για τα οποία δεν αποδέχεται καμία ευθύνη να τα προσδιορίζει (και) στις περιπτώσεις που αφορούν μια χώρα - μέλος με τρίτο κράτος; Πάντως, ο Δ. Ρέππας ανέφερε ότι το σχετικό πρωτόκολλο υπήρξε με αφορμή τις διαφωνίες μεταξύ Βρετανίας και Ισπανίας για το Γιβραλτάρ και υποστήριξε πως η κυβέρνηση εκτιμά ως θετικό το ότι η ΕΕ αποδέχεται την αρχή του καθορισμού των συνόρων με βάση τις Διεθνείς Συνθήκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ