Παρασκευή 6 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
Να λυθούν άμεσα τα προβλήματά τους

Την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εκπαιδευτικών, που εργάζονται στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου,αναπτύσσοντας χτες στη Βουλή σχετική Επίκαιρη Ερώτηση.

Αφού επισήμανε ότι υπάρχει οργανική σχέση ανάμεσα στις δυνατότητες που έχουν οι εκπαιδευτικοί, οι αποσπασμένοι σε ξένη χώρα, με τις υπηρεσίες που προσφέρουν στα παιδιά των μεταναστών για τη μόρφωσή τους και την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, τόνισε: "Το επιμίσθιο που παίρνουν είναι ένα ποσό που χορηγείται για την αντιμετώπιση των αναγκών της διαβίωσής τους. Απ' ό,τι γνωρίζουμε στις χώρες του εξωτερικού είναι τελείως διαφορετικές οι συνθήκες. Συνεπώς, δεν αποτελεί και δεν πρέπει να αποτελεί αντικείμενο φορολογίας, επειδή δε διαβαθμίζεται ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, τον αριθμό παιδιών κλπ. Δεν έχει σχέση με το μισθό. Είναι ένα συμπλήρωμα. Σε κάθε περίπτωση όμως θεωρούμαι ότι για να ανταποκριθούν σε αυτό το σκοπό, απαιτείται ισόποση και ταυτόχρονη αντιστάθμισή του, έτσι που να μην υπάρχει μείωση του εισοδήματός τους για να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες ζωής που υπάρχουν στις χώρες αυτές".

Αναφερόμενος ακολούθως στο ωράριο εργασίας αυτών των εκπαιδευτικών, ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι πρέπει να ισχύει το ίδιο με αυτό της χώρας μας. Σε διαφορετική περίπτωση οι επιπλέον ώρες εργασίας θα πρέπει να πληρώνονται σαν υπερωρίες.

Τέλος ο Στ. Παναγιώτου υπογράμμισε ότι δεν αρκεί το χρονικό διάστημα που έχει οριστεί μέχρι τον Αύγουστο για τον εκτελωνισμό των αυτοκινήτων που έχουν οι Ελληνες εκπαιδευτικοί του εξωτερικού.

Απαντώντας στην ερώτηση του ΚΚΕ, ο υφυπουργός Παιδείας Ι. Ανθόπουλος είπε ότι δεν μπορεί για τους συγκεκριμένους δημόσιους υπάλληλους να ισχύουν διαφορετικά από τα ισχύοντα με τους άλλους που εργάζονται στο εξωτερικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ