Παρασκευή 6 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Διαπιστευτήρια του Κ. Καραμανλή στις Βρυξέλλες

Νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, σε μία προσπάθεια του Κ. Καραμανλή να δείξει ότι το κόμμα λειτουργεί και να απαντήσει σε όσους έχουν αρχίσει να "ψιθυρίζουν" ότι και με την προεδρία του δεν "περπατάει" το κόμμα. Η συνεδρίαση θα ασχοληθεί - όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση - με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τη Διακυβερνητική Διάσκεψη για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Μάαστριχτ και στις προτάσεις της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Παράλληλα ο Κ. Καραμανλής στην προσπάθειά του να προωθήσει τα διεθνή του ερείσματα, επισκέπτεται τις Βρυξέλλες, όπου είχε επαφές με διάφορους παράγοντες της ΕΕ. Συγκεκριμένα χτες συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γκιλ Ντελκάντο και στη συνέχεια μίλησε στην κοινοβουλευτική ομάδα του "Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος". Στην ομιλία του εμφανίστηκε υπέρμαχος των πολιτικών του Μάαστριχτ και του ΝΑΤΟ, ενώ φρόντισε να πει ότι "είναι ιδιαίτερα ευτυχής" που αυτές τις μέρες ψηφίζεται στην Ελληνική Βουλή η Συνθήκη Σένγκεν, λέγοντας ότι η ψήφιση έγινε με πρωτοβουλίες της ΝΔ.

Ο σχεδιασμός του προέδρου της ΝΔ προβλέπει παρέμβαση του κόμματος στο θέμα του "κοινωνικού διαλόγου". Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κ. Καραμανλής, στην ομιλία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του θέματος θα προσπαθήσει να εμφανίσει την εικόνα ενός κόμματος που δεν είναι αδιάφορο στα λαϊκά προβλήματα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για "κοινωνική αναλγησία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ