Παρασκευή 6 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ
Αντιδημοκρατική εκτροπή

Αντιδράσεις με αφορμή την έναρξη της συζήτησης στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή

Την έντονη αντίδραση της Επιτροπής Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ, προκαλεί η έναρξη της συζήτησης στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, γιατην επικύρωση της Συνθήκης Σένγκεν. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της "η έναρξη των συζητήσεων στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την κύρωση της περίφημης συμφωνίας Σένγκεν μπορεί και πρέπει να ευαισθητοποιήσει ιδιαίτερα όχι μόνο τους εκπροσώπους μας στο εθνικό Κοινοβούλιο, αλλά και κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Με τη σχετική διαδικασία, η οποία έρχεται να επικυρώσει ένα από τα πιο αυθεντικά παράγωγα της Συνθήκης του Μάαστριχτ και να προστεθεί στην πρόσφατη αντιδημοκρατική νομοθετική ρύθμιση (Ν.2472/97) επιχειρείται στη χώρα μας η εφαρμογή της πιο αντιδραστικής πολιτικής, της πιο επικίνδυνης και διεστραμμένης άποψης για τον εργαζόμενο, για τον πολίτη, για τον αιώνα μας.... Ερχεται να νομιμοποιηθεί στην πιο ακραία μεσαιωνική εκδοχή της, ακόμα και η ηλεκτρονική καταγραφή (φακέλωμα) της υπόνοιας για "εγκλήματα" με βάση συγκεντρωμένα στοιχεία σε φιλοσοφικές ή θρησκευτικές πεποιθήσεις, τη συμμετοχή σε ενώσεις, σωματεία κλπ., την υγεία, την ερωτική ζωή, τις προσωπικές μας συνήθειες κ.ο.κ. Καθιερώνεται έτσι ένα σύστημα ευθείας και απροσχημάτιστης πλέον προσβολής των πιο στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, της ίδιας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι έστω και τώρα, υπάρχει έδαφος για κοινοβουλευτική απόκρουση αυτής της απαράδεκτης νομοθετικής πρωτοβουλίας και πιστεύουμε απόλυτα ότι η αυτονόητη μαζική λαϊκή αντίδραση σ' αυτήν την****αντιδημοκρατική εκτροπή****** θα βάλει και τη δική της σφραγίδα στην πανδημοκρατική αξίωση για τη διενέργεια επιτέλους Εθνικού Δημοψηφίσματος, προκειμένου να κριθεί από τον ελληνικό λαό (πλήρως ενημερωμένο) η Συνθήκη του Μάαστριχτ και τα ποικιλώνυμα παράγωγά της...".

  • Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ, χαρακτηρίζει τη Συμφωνία Σένγκεν "μια συνθήκη που προετοιμάζει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την αντιμετώπιση των λαϊκών κινημάτων", ενώ παράλληλα "καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το αντιδημοκρατικό αυτό έκτρωμα. Καλεί το λαό της περιοχής μας να βάλει με τη δράση του φρένο στην αντιδημοκρατική αυτή εκτροπή".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ