Παρασκευή 6 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Μάαστριχτ με αξίες "σοσιαλιστικές"!

Αρχισε χτες στο Μάλμε της Σουηδίας το 3ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, με την παρουσία του Λιονέλ Ζοσπέν και του Βρετανού Τόνι Μπλερ και, όπως αναμενόταν, η έναρξή του συνοδεύτηκε από υποκριτικές αναφορές στην "αριστεροσύνη" των συμμετεχόντων, πρωτοστατούντος του Ελληνα πρωθυπουργού! Ο Κ. Σημίτης μετά την εναρκτήρια συνεδρίαση προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: "Είναι κοινή συνείδηση ότι στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται για τη Διακυβερνητική... πρέπει να υπάρξει μια νέα Συνθήκη, που να κατοχυρώνει σοσιαλιστικές αξίες και τη σοσιαλιστική προοπτική", στα πλαίσια μιας "υπερεθνικής πολιτικής"!...

Σε αναλόγου μήκους κύματος, προκλητικού παραμυθιάσματος, δηλώσεις, προέβη και ο επίτροπος Χρ. Παπουτσής, σύμφωνα με τον οποίο "το συνέδριο διεξάγεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τους Σοσιαλιστές, γιατί τώρα δεν υπάρχει το άλλοθι της πλειοψηφίας των συντηρητικών κομμάτων στις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών. Οι Σοσιαλιστές θα πρέπει να ασκήσουν όλη τους την επιρροή για να ενισχύσουν την κοινωνική διάσταση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία στο μυαλό των Ευρωπαίων πολιτών έχει πάρει μόνο οικονομικές και νομισματικές διαστάσεις", κατέληξε.

Νωρίτερα το προεδρείο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ενέκρινε ανάμεσα στα θέματα του συνεδρίου συζήτηση πάνω σε ειδικό κείμενο για την Αλβανία. Στο συνέδριο συμμετέχει ως παρατηρητής το τουρκικό κόμμα του Ντενίζ Μπαϊκάλ. Σύμφωνα με δηλώσεις του Μπαϊκάλ, οι αντιπρόσωποι του κόμματός του επιδιώκουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές να συνεισφέρουν στην επίλυση της πολιτικής κρίσης που μαστίζει την Τουρκία και στην ενίσχυση της προσπάθειας για την ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αργά χτες το βράδυ οι εννέα πρωθυπουργοί που συμμετέχουν στο συνέδριο, σε γεύμα εργασίας, επρόκειτο να ασχοληθούν με ζητήματα της Διακυβερνητικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ