Παρασκευή 6 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών μέσα από ένα έγγραφο

Με την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου οι Κουβανοί καλεσμένοι έδωσαν στους δημοσιογράφους ένα μυστικό έγγραφο του Κογκρέσου των ΗΠΑ, σχετικά με την ψήφιση περίπου 10 νομοσχεδίων για την επιδείνωση του αποκλεισμού της Κούβας και την ανάπτυξη της εσωτερικής υπονόμευσης. Μερικά από αυτά συμπληρώνουν το νόμο Χελμς - Μπάρτον, ενώ άλλα τροποποιούν προηγούμενα νομοθετήματα.

Τα μέρη που ψηφίστηκαν συμπεριλαμβάνονται σαν τροπολογίες στο νόμο για την αναθεώρηση της εξωτερικής πολιτικής.

Αναφέρουμε ενδεικτικά μόνο μερικά από τα τμήματα που ψηφίστηκαν:

- Τμήμα 1705.Σχετικά με τη διαδικασία αυστηρότερου ελέγχου στην εφαρμογή των κυρώσεων άρνησης χορήγησης βίζας σε αυτούς που "εμπορεύονται" σε κατασχεμένες ιδιοκτησίες. Συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών (σσ των ΗΠΑ) το αργότερο 30 μέρες μετά τη δημοσίευση αυτού του τμήματος και κάθε τρίμηνο, θα υποβάλει στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων και την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας μια έκθεση σχετικά με την υλοποίησή του, αναφέροντας λεπτομερώς την πορεία των κυρώσεων που έχουν ήδη επιβληθεί, αυτών που βρίσκονται στη διαδικασία επιβολής και εκείνων που έχουν απορριφθεί καθώς και την αιτιολογία απόρριψής τους.

- Τμήμα 308 Σχετικά με τη μη χορήγηση αμερικανικής βοήθεια προς εκείνες τις χώρες που στηρίζουν την Κούβα. Συγκεκριμένα, το αργότερο 180 ημέρες μετά την ψήφιση του ΠΔ να πάψει η χορήγηση βοήθειας προς οποιαδήποτε κυβέρνηση προσφέρει στην Κούβα οικονομική βοήθεια για την ανάπτυξη, την ασφάλεια ή τη συμμετοχή σε εμπορικές συμφωνίες που να μην είναι της αγοράς.

- Τμήμα 513.Απαιτούμενα στοιχεία για τη βοήθεια προς τη Ρωσική Ομοσπονδία. Για την παράδοση της βοήθειας ο Πρόεδρος πρέπει να πληροφορήσει το Κογκρέσο ότι η ΡΟ σταμάτησε την πυρηνική συνεργασία της με την Κούβα και έκανε τα απαραίτητα βήματα για να εμποδίσει τη μεταφορά αγαθών και τεχνολογίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ