Παρασκευή 6 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Αλλαξε ο Μανωλιός...

Σε διάψευση των μυθευμάτων περί "αριστερού" Μάαστριχτ προχωρούν κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες. Ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης έκανε σαφές, χτες, ότι θα συνεχιστεί η σκληρή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Πολιτική που συνθλίβει τα λαϊκά εισοδήματα και τα εργασιακά δικαιώματα, σύμφωνα και με τις επιταγές που έχουν λάβει οι διοικούντες από τις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Αλ. Παπαδόπουλος,όταν του ζητήθηκε από δημοσιογράφους, να σχολιάσει το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, τόνισε χαρακτηριστικά: "Αλλο Γαλλία, άλλο Ελλάδα". Συνέχισε πως η ακολουθούμενη, από την κυβέρνηση, πολιτική, πρέπει να συνεχιστεί και πως "θα ήταν καταστροφικό για τον τόπο, αν το μήνυμα των γαλλικών εκλογών γινόταν αντιληπτό στην Ελλάδα ως μήνυμα για χαλάρωση της προσπάθειας, που γίνεται τα τελευταία χρόνια".

Ο ίδιος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αναθεώρησης της Συνθήκης του Μάαστριχτ, υποστήριξε πως η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει στην αυστηρή τήρηση των χρονικών ορίων και προϋποθέσεων, που έχουν τεθεί για ένταξη των κρατών - μελών στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση. Διαφορετικά και αν τελικά επικρατήσει η σκέψη για κάποια "χαλάρωση" και επιμήκυνση των χρονικών ορίων ένταξης στην ΟΝΕ, η Ελλάδα να ζητήσει την ταυτόχρονη ένταξη όλων, ανεξαιρέτως, των κρατών - μελών σε υστερότερη φάση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ