Κυριακή 5 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο "Ρ" ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
Προκρούστεια επιχείρηση για τα ασφαλιστικά δικαιώματα

Σαρωτικές και δραματικές μεταβολές, για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό σύστημα των δημοσίων υπαλλήλων, ετοιμάζει η κυβέρνηση

Τα ασφαλιστικά δικαιώματα 300.000 δημοσίων υπαλλήλων βάζει στην "Προκρούστεια κλίνη" των κοινωνικών περικοπών η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του απατηλού κοινωνικού διαλόγου, για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του "Ρ" τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχουν ετοιμάσει σχέδιο νόμου, για τους υπαλλήλους των υπουργείων, των εργαζομένων στην εκπαίδευση, τις εφορίες, τα νοσοκομεία και τους δήμους, σύμφωνα με το οποίο προβλέπονται και οι εξής δραματικές ασφαλιστικές ρυθμίσεις:

  • Καταργούνται όλες οι μεταβατικές διατάξεις και αυτών των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ - που είχαν ψηφιστεί πριν έξι χρόνια - και τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων φτάνουν πια στα 67 χρόνια για τους άντρες και στα 65 για τις γυναίκες.
  • Αυξάνονται επιπλέον, πέρα των προβλεπόμενων διατάξεων των νόμων της ΝΔ, κατά 6% οι ασφαλιστικές εισφορές των δημοσίων υπαλλήλων.
  • Η σύνταξη θα υπολογίζεται, πλέον, με βάση τις αποδοχές της τελευταίας δεκαετίας.
  • Το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων θα υποστεί τρομακτική συρρίκνωση, καθώς θα υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές της τελευταίας πενταετίας.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, μ' άλλα λόγια, ενώ θα υποβληθούν σε αιματηρές εισφορές, όταν θα αποκτήσουν το συνταξιοδοτικό δικαίωμα θα παίρνουν σύνταξη ίση περίπου με το ένα τρίτο - σε ονομαστικές τιμές - με τη σημερινή. Οι σημερινές πληροφορίες του "Ρ" αποκαλύπτουν τι σημαίνουν οι διακηρύξεις της κυβέρνησης για "κοινωνικό διάλογο" μέσα στο 1997, όσον αφορά το ασφαλιστικό πρόβλημα στην Ελλάδα.

Ενα δείγμα αυτής της κυβερνητικής αντίληψης για τη δήθεν "βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων" αποτελεί και η τροπολογία, με την οποία επιβαρύνεται το ΙΚΑ με την περίθαλψη των καταρτιζομένων στα ΚΕΚ, ενώ απαλλάσσονται ταυτόχρονα οι εργοδότες από τις εισφορές κύριας ασφάλισης.


ΣΕΛ.  3,    5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ