Κυριακή 5 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γράμματα από το ... Λονδίνο

"Παρακολουθούμε μετά πολλού ενδιαφέροντος το δύσκολον έργον της διακυβερνήσεως της πατρίδος και ευχόμεθα και προσευχόμεθα διά την ευόδωση και επιτυχίαν του κυβερνητικού προγράμματος, επ' αγαθώ του έθνους και του απανταχού ελληνισμού". Ποιος τα λέει αυτά; Ο μεγαλοεφοπλιστής Ι. Αδ. Χατζηπατέρας, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας, του περιβόητου "Κομίτι", σε επιστολή που έστειλε στις 4 Δεκέμβρη 1996, στον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη και δημοσιεύτηκε προχτές στη "Ναυτεμπορική".

Προφανώς, έχει συγκεκριμένους και χειροπιαστούς λόγους ο εκπρόσωπος των εφοπλιστών να προσεύχεται για την κυβέρνηση Σημίτη και την ευόδωση και επιτυχία του κυβερνητικού προγράμματος. Εναν από αυτούς τον αναφέρει χωρίς προσχήματα στην επιστολή του: "Ενα από τα επιβαλλόμενα, λόγω συνθηκών, μέτρα είναι η ελαστικότητα στην επιλογή επανδρώσεως των πλοίων μας". Δηλαδή, κανένας περιορισμός στη σύνθεση των πληρωμάτων.

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ποτέ δε χάλασαν χατίρια στο πλέον αρπακτικό τμήμα της οικονομικής ολιγαρχίας, τους εφοπλιστές. Θα χαλάσει τώρα η κυβέρνηση Σημίτη;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ