Κυριακή 5 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυβέρνηση του μεγάλου κεφαλαίου

Νέες ανατιμήσεις στα νοίκια, τα τσιγάρα, τα ποτά, στα καύσιμα, στ' ασφάλιστρα, τα τέλη κυκλοφορίας και στις τιμές αυτοκινήτων, καθώς και στις ΔΕΚΟ, αναμένονται στο αμέσως επόμενο διάστημα. Η κυβέρνηση εξαπολύει νέα επιδρομή στην τσέπη των φορολογουμένων, μια επιδρομή που θα ολοκληρωθεί με το φορολογικό νομοσχέδιο που έρχεται. Ταυτόχρονα, για λογαριασμό της φορομπηχτικής κυβερνητικής πολιτικής ενεργούν Νομάρχες και Δήμαρχοι, οι οποίοι επιβάλουν πρόσθετους φόρους, δήθεν για την οικονομική αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το καπιταλιστικό κράτος μαζεύει χρήματα από τους φτωχούς Ελληνες για να χρηματοδοτεί το μεγάλο κεφάλαιο, που αυξάνει συνεχώς τα κέρδη του. Η κυβέρνηση του "εκσυγχρονιστή" Κ. Σημίτη ενδιαφέρεται μόνο για τα συμφέροντα των μεγαλοβιομηχάνων - των Βαρδινογιάννη, Κάκκαλη, Λάτση, Κοπελούζου, με τους οποίους συναντήθηκε και τα είπαν η Βάσω Παπανδρέου - και των εφοπλιστών, οι οποίοι πνίγουν τους ναυτικούς μας στα σαπιοκάραβα, πλωτά φέρετρά τους. Δεν ενδιαφέρεται ούτε καν για επενδύσεις στη χώρα μας του μεγάλου κεφαλαίου - αλλά τους προτρέπει να ξεχυθούν για κέρδη στα Βαλκάνια - αφού από το πρόγραμμα βιομηχανίας απορροφήθηκε μόλις το 13,6% του προϋπολογισθέντος ποσού.

Αυτή η νεοσυντηρητική κυβέρνηση έχει βαλθεί ν' απογυμνώσει την Ελλάδα μετατρέποντάς τη σε δούλο των αφεντικών του μεγάλου κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου. Και αν δεν ξεσηκωθεί γρήγορα ο λαός μας, θα τα καταφέρει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ