Παρασκευή 10 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
"ΝΟΜΙΜΟΦΡΟΣΥΝΗ"
διακηρύσσει η κυβέρνηση

Σε ρόλο ΟΗΕ αναγορεύονται οι ΗΠΑ και καθησυχάζονται για το καλοδεχούμενο των πρωτοβουλιών τους σε Κύπρο και Αιγαίο

Σε μια φάση ιδιαίτερα ανησυχητικών και κρίσιμων εξελίξεων, φαίνεται πως μπαίνουν τα λεγόμενα εθνικά ζητήματα και τα διάφορα ανοιχτά προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Οι πρόσφατες, προκλητικές και ωμές επεμβάσεις των ΗΠΑ και άλλων ΝΑΤΟικών χωρών σε βάρος της Κύπρου, έλαβαν χτες, ως... απάντηση, από το στόμα του πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, δηλώσεις καθησυχασμού, ότι η ελληνική κυβέρνηση εμμένει στις "γνωστές θέσεις" και στην υποτελή πολιτική της. Μάλιστα, στα πλαίσια των καθησυχαστικών αυτών δηλώσεων, ο πρωθυπουργός άφησε σαφώς να εννοηθεί, ότι είναι καλοδεχούμενη η πρωτοβουλία των ΗΠΑ για το Κυπριακό και το Αιγαίο, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, να γίνουν αποδεκτές και οι αμερικανικές "ιδέες", που φέρνει ο Αμερικανός απεσταλμένος, Κ. Κάβανο.

"Με τις σημερινές δηλώσεις του, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Κ. Σημίτης κατάγγειλε την τουρκική επιθετικότητα, άφησε όμως στο απυρόβλητο τις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ευρωπαϊκή Ενωση, που είναι οι πρώτοι υπεύθυνοι, αφού την ενθαρρύνουν και την ανέχονται, για να μπορούν, ως επιδιαιτητές, να επιβάλλουν τα σχέδιά τους στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και του Αιγαίου".

Ο θόρυβος, για τον εξοπλισμό της Κύπρου, συνδέεται με τη δημιουργία προϋποθέσεων, για την προώθηση του αμερικανονατοϊκού σχεδίου διχοτόμησης της Κύπρου και του Αιγαίου και την παραπέρα εδραίωση της αμερικανικής επικυριαρχίας στην περιοχή, δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Β. Λυσσαρίδη.


ΣΕΛ.  5   -   6

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ