Παρασκευή 10 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πάλι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Αρχίζουν απ' τη Δευτέρα επίσχεση εργασίας

Επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα 13 Γενάρη ξεκινούν οι 150 εργαζόμενοι του Ψυχολογικού Κέντρου Βόρειας Ελλάδας, μετά τη συνεχιζόμενη αδιαφορία της νομαρχίας και του υπουργείου Υγείας να λυθεί οριστικά το πρόβλημα χρηματοδότησης για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του ιδρύματος. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για 1,5 μήνα, δεν έχει καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων και οι υπερωρίες, οι προμηθευτές απειλούν με μηνύσεις, ενώ το ΙΚΑ προσαύξησε - όπως είναι υποχρεωμένο να κάνει - τις καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές κατά πενήντα εκατομμύρια.

Χτες μετά από γενική συνέλευση του σωματείου των εργαζομένων, αποφασίστηκε από τη Δευτέρα να πραγματοποιηθεί επίσχεση εργασίας με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και του δώρου και να λυθεί οριστικά το ζήτημα της χρηματοδότησης, που οδηγεί σταδιακά αλλά σταθερά το ίδρυμα στη διάλυση. Ουσιαστικά σήμερα το ίδρυμα υπολειτουργεί και αν συνεχιστεί η ίδια τακτική από τη νομαρχία και το υπουργείο σε σύντομο διάστημα θα αδυνατεί να προσφέρει τις απαιτούμενες υπηρεσίες στα 120 παιδιά με ειδικές ανάγκες που φιλοξενεί, είτε ως οικότροφα είτε ως μαθητές, στα διάφορα εκπαιδευτικά ειδικά προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.

Το ίδρυμα ξεκίνησε τη νέα χρονιά με "άνοιγμα" που ξεπερνά τα 220 εκατομμύρια και λειτουργεί με περικοπές και χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού. Εδώ και ένα χρόνο το πρόβλημα της χρηματοδότησης είναι μόνιμο και οι εργαζόμενοι πληρώνονται με καθυστέρηση, συνήθως κάθε δύο μήνες, ενώ τα χρέη προς τους προμηθευτές συσσωρεύονται και δημιουργούν συνθήκες ανασφάλειας, οξύνοντας παραπέρα τα προβλήματα τόσο για τους εργαζόμενους όσο φυσικά και για τα παιδιά. Το σωματείο των εργαζομένων το τελευταίο δίμηνο ξεκίνησε στάσεις εργασίας, ζητώντας να λυθεί το πρόβλημα, αλλά η απάντηση του υπουργείου και της νομαρχίας ήταν οι συνήθεις υποσχέσεις των αρμοδίων. Σε πρόσφατη μάλιστα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης ο εμπαιγμός αλλά και το θράσος του εκπροσώπου της αρμόδιας επιτροπής ξεπέρασαν κάθε όριο. Απείλησε τους εργαζόμενους με απολύσεις, λέγοντας πως δεν πρέπει να διαμαρτύρονται γιατί είναι υπεράριθμοι...

Φ. Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ