Παρασκευή 10 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύνθεση χειροκροτητών

Συμμετέχουν 138 με τους αναπληρωτές τους, αλλά λείπουν οι πραγματικοί εκπρόσωποι των αγροτών

Μεταξύ των 138 μελών του ΕΣΑΠ περιλαμβάνονται ο υπουργός Γεωργίας, 6 βουλευτές (3 του ΠΑΣΟΚ,2 της ΝΔ και 1 του ΣΥΝ), 2 περιφερειάρχες, 8 νομάρχες και νομαρχιακοί σύμβουλοι, 2 έπαρχοι, 5 καθηγητές ΑΕΙ - ΤΕΙ, 6 διορισμένοι από την κυβέρνηση πρόεδροι Οργανισμών, 21 γραφειοκράτες (υπουργεία, υπηρεσίες κλπ.), περίπου 24 βιομήχανοι, εξαγωγείς, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων κλπ., επιλεγμένοι "εκπρόσωποι" συνεταιριστικών οργανώσεων, αλλά και διάφοροι άλλοι όπως... ο πρόεδρος της "Ενωσης Επαγγελματιών Βιοκαλλιεργητών Ελλάδας", ο πρόεδρος της "Ενωσης Καταναλωτών Βιολογικών Προϊόντων", ο πρόεδρος της ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗΣ (Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης),ένας εκπρόσωπος των "ιδιωτών αγροτών"(!),μια κυρία "σύμβουλος Αγροτοτουριστικών Συνεταιρισμών" και άλλοι τέτοιοι.

Αυτοί που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν τους αγρότες είναι οι γνωστοί Λιόλιος, Καραμίχας, Λίτσος, Μαρκούλης, Γαϊτανίδης, Γιαννακίδης, Φάκας (πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην ΠΑΣΕΓΕΣ και τη ΓΕΣΑΣΕ) οι Βεργόπουλος, Πεβερέτος του ΣΥΝ, οι Πίττας, Νάκας, Τσάτσος της ΣΥΔΑΣΕ κλπ.

Αυτοί που απουσιάζουν είναι βέβαια οι πραγματικοί εκπρόσωποι των αγροτών, που αναδείχτηκαν μέσα από τους μεγαλειώδεις αγώνων των τελευταίων χρόνων. Ο υπουργός Γεωργίας φρόντισε ως άλλοθι να τοποθετήσει ανάμεσα στους 138 και τους ισάριθμους αναπληρωτές τους τρία από τα μέλη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής. Τον Γιάννη Παττάκη ως τακτικό μέλος (είπε ότι υποδείχτηκε μαζί με άλλους 8 από το ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ) και τον Αθανάσιο Νασίκα ως αναπληρωτή του Ανδρέα Δαβίλα, γενικού διευθυντή της ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ και τον Δημήτρη Πολύζο ως αναπληρωτή του Δημήτρη Σδράκα, εκπροσώπου της ΕΑΣ Καρδίτσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ