Παρασκευή 10 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απόφαση για τη νοσηλεία στο εξωτερικό

Ενιαία διαδικασία για την έγκριση νοσηλειών στο εξωτερικό καθιερώνεται σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, με απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η έγκριση νοσηλείας στο εξωτερικό θα γίνεται εφόσον ο ασφαλισμένος πάσχει από σοβαρό νόσημα, το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στην Ελλάδα, ή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί έγκαιρα, καθώς και αν ο ασφαλισμένος ασθενήσει ξαφνικά ενώ βρίσκεται σε χώρα του εξωτερικού. Στις δυο τελευταίες περιπτώσεις η έγκριση της νοσηλείας μπορεί να γίνει αργότερα.

Εκτός από τις λεπτομέρειες της διαδικασίας έγκρισης των αιτήσεων των ασφαλισμένων ασθενών από τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα, στην υπουργική απόφαση σημειώνεται ακόμα ότι η νοσηλεία σε χώρες εκτός της Ευρώπης "εγκρίνεται μόνο στην περίπτωση που το συγκεκριμένο περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται σε ευρωπαϊκή χώρα". Αν ο ασφαλισμένος δε θελήσει να νοσηλευτεί σε ευρωπαϊκή χώρα, παρότι η ασθένειά του αντιμετωπίζεται εκεί, τότε οι ασφαλιστικοί οργανισμοί θα καλύπτουν "μόνο το 30% των δαπανών νοσηλείας, των εξόδων ταξιδιού και διαμονής".

Σημειώνεται επίσης ότι δεν καταβάλλεται δαπάνη για νοσηλεία σε ιδιωτικές κλινικές του εξωτερικού, παρά μόνο για περιστατικά που αφορούν παιδιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ