Παρασκευή 10 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΕ - ΕΛΤΑ
Εβαλαν στο χέρι χρήματα των εργαζομένων

ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ αποφάσισαν τη χρηματοδότηση των παρατάξεων από συνδρομές των εργαζομένων

Νέα ήθη στη συνδικαλιστική πρακτική εγκαινίασαν τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΟΜΕ - ΕΛΤΑ. Με τους ψήφους των δύο παρατάξεων, ύστερα από σχετική πρόταση της ΔΑΚΕ, αποφάσισαν τη χρηματοδότηση των παρατάξεων με χρήματα από τις συνδρομές των εργαζομένων.

Η χρηματοδότηση θα έχει αναδρομική ισχύ για το 1996 και θα ανέλθει στο ποσό των πέντε εκατομμυρίων δραχμών, ενώ το ίδιο προτίθενται να κάνουν και το 1997, με νέα απόφαση και για μεγαλύτερο ποσό. Φρόντισαν μάλιστα η "μοιρασιά" να γίνει με "δημοκρατικές διαδικασίες", και ανάλογα με τη συνδικαλιστική δύναμη της κάθε παράταξης, αποδίδοντας στη μεν ΠΑΣΚΕ, τρία εκατομμύρια δραχμές, στη ΔΑΚΕ 1,4 εκατομμύρια και από 300.000 στις άλλες δύο παρατάξεις.

Αντιδρώντας στην πρωτοφανή για τα συνδικαλιστικά χρονικά απόφαση, ο Γιώργος Κρίκας εκ μέρους της "Δημοκρατικής Συνεργασίας", την καταψήφισε. "Δε θα συμφωνήσουμε σε καμιά περίπτωση - δήλωσε στο "Ρ" ο Γιώργος Κρίκας - να γίνουν οι εργαζόμενοι έστω και έμμεσα χρηματοδότες των παρατάξεων. Είναι απαράδεκτο, χρήματα των εργαζομένων μέσω της Ομοσπονδίας να πηγαίνουν στις παρατάξεις. Το συγκεκριμένο γεγονός, είναι φαινόμενο εκφυλισμού και βολέματος". Τέλος το μέλος του ΔΣ της ΟΜΕ - ΕΛΤΑ, καταγγέλλοντας τις δύο παρατάξεις, τονίζει ότι η "Δημοκρατική Συνεργασία" θα ενημερώσει τους εργαζόμενους και θ' αξιοποιήσει κάθε μέσο, (ακόμα και ένδικο) για να ματαιωθεί αυτή η απόφαση, που προσβάλλει τους εργαζόμενους αλλά και την ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος.

  • Στην τοποθέτηση νέου διοικητικού συμβουλίου στα ΕΛΤΑ προχώρησαν με κοινή απόφασή τους οι υπουργοί Μεταφορών και Επικοινωνιών, και Εθνικής Οικονομίας. Νέος πρόεδρος, ορίστηκε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αθανάσιος Δημητρακόπουλος, ενώ στη θέση του παραμένει ο γενικός διευθυντής Α. Αθανασόπουλος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ