Πέμπτη 30 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η απομόνωση της κυβέρνησης

Γνώριζαν από τότε ότι είχαν κοινωνικά απομονωθεί, όσον αφορά και την αντιμετώπιση των αγροτικών κινητοποιήσεων, αλλά βέβαια δεν μπορούσαν να το ομολογήσουν, γιατί τότε θα 'πρεπε να παραιτηθούν. Η αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής για τους αγρότες, η συμπαράσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού στο δίκαιο αγώνα τους, προβάλλουν περίτρανα μέσα και από το γκάλοπ που δημοσίευσαν χτες τα "Νέα". Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η οποία ας σημειωθεί έγινε από 13 έως 23 του Δεκέμβρη 1996, το 80% των ερωτηθέντων απαντά ότι οι αγρότες έχουν δίκιο και συμπαρίστανται στον αγώνα τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι υπέρ των αγροτικών κινητοποιήσεων εκφράζεται το 70% όσων είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, τρεις μήνες νωρίτερα.

Επιπλέον δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο το ποσοστό (32%) που "εγκρίνει" και τη μορφή του κλεισίματος των δρόμων. Δεν πρέπει, επίσης, να περάσει απαρατήρητο ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που υποστηρίζουν τα μπλόκα είναι από τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τα οποία έχουν βέβαια πολλούς λόγους να αισθάνονται πολύ πιο κοντά στους αγρότες και να νιώθουν τον αγώνα τους σαν δικό τους αγώνα.

Είναι βέβαιο ότι οι διαθέσεις της "κοινής γνώμης" δεν έχουν αλλάξει προς το χειρότερο σήμερα, ένα μήνα μετά. Μάλλον, το αντίθετο συμβαίνει. Αυτό δε θέλει να παραδεχτεί η κυβέρνηση και προτιμά την επίθεση κατά των αγροτών. Τόσο το χειρότερο γι' αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ