Πέμπτη 30 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Από... απόσταση τα αγροτικά αιτήματα

Σήμερα η συνάντηση Σημίτη - Κωνσταντόπουλου

Στάση... διακριτικής αποστασιοποίησης από τα αιτήματα των αγροτικών κινητοποιήσεων, τήρησε χτες ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος σε δηλώσεις του στη Δράμα. Αν και άσκησε κριτική στους κυβερνητικούς αυταρχικούς χειρισμούς για "έλλειμμα δημοκρατικού διαλόγου", κάλεσε την κυβέρνηση να εκτονώσει την κατάσταση ξεκινώντας διάλογο, που θα περιλαμβάνει μόνο τα "ώριμα" προβλήματα των αγροτών που δύναται να λύσει.

Στις δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Συνασπισμού ζήτησε από την κυβέρνηση να δεσμευτεί "με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την προώθηση των μέτρων που σχετίζονται με το κόστος παραγωγής, καθώς και να αντιμετωπίσει τα μονιμότερα και μακροπρόθεσμα προβλήματα". Παράλληλα ζήτησε, "πριν φτάσουμε σε ακραίες μορφές, η κυβέρνηση να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες για να αντιμετωπιστούν εκείνα τα προβλήματα για τα οποία και η ίδια έχει δεσμευτεί ότι διαθέτει λύσεις". Παράλληλα ο Νίκος Κωνσταντόπουλος επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του ΣΥΝ για "στοιχειώδη κοινωνική συναίνεση", διαχώρισε τα αιτήματα των αγροτών σε εφικτά και μη, σημειώνοντας πως πρέπει "τα δίκαια και ώριμα αιτήματα να αντιμετωπιστούν με αξιόπιστο τρόπο".

Να σημειώσουμε ότι σήμερα στις 11πμ, ο Ν. Κωνσταντόπουλος πρόκειται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη και θα συζητηθούν συνολικά τα θέματα των κοινωνικών διεκδικήσεων. Στόχος του ΣΥΝ από τη συνάντηση αυτή είναι η δημιουργία εντυπώσεων, σχετικά με το ότι το εν λόγω κόμμα μπορεί να παίξει διαμεσολαβητικό ρόλο, κρατώντας "υπεύθυνη" στάση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αγρότες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ