Πέμπτη 30 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποιήσεις σε πολλές περιοχές

Οι αγρότες της Αχαϊας δίνουν σήμερα το δικό τους παρών πραγματοποιώντας προειδοποιητικό συλλαλητήριο στις 10 π.μ. στην πλατεία Αγ. Λαύρας του Αιγίου.Ηδη η ΣΕΑ των αγροτών του Αιγίου έχει αποφασίσει τη συμμετοχή της στους αποκλεισμούς των δρόμων στις 4 Φλεβάρη μαζί με τους αγρότες της Θεσσαλίας και των άλλων περιοχών της χώρας, αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει μέχρι τότε τα δίκαια αιτήματά τους. Οπως είναι γνωστό, στην Πελοπόννησο, τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις της 4 Φλεβάρη έχουν αποφασίσει με απόφαση της ΣΕΑ οι αγρότες της Μεσσηνίας.Το απόγευμα σήμερα, συνεδριάζει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας στον Πύργο προκειμένου να οργανώσει την παραπέρα κινητοποίηση της αγροτιάς του νομού. Ταυτόχρονα, με ενημερωτικές περιοδείες στα χωριά και αλλεπάλληλες συσκέψεις που πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, προετοιμάζεται η συμμετοχή των αγροτών στη συγκέντρωση και, κατόπιν, στον αποκλεισμό του δρόμου Αντίρριου - Ιωαννίνων στη θέση Χαλαζιά, στις 4 Φλεβάρη.

Ανάλογη κινητοποίηση και αποκλεισμό του δρόμου θα πραγματοποιήσουν και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι των Ιωαννίνων στη θέση Ροδοτόπι την ίδια μέρα. Τέλος, στη Βοιωτία και την Εύβοια οι αγρότες προετοιμάζονται για τη διοργάνωση των δικών τους συλλαλητηρίων και αποκλεισμών στις 3 και 4 Φλεβάρη. Ηδη στελέχη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών επισκέπτονται χωριά και καλούν τους αγρότες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί. Για τον καλύτερο συντονισμό του αγώνα, προχτές σε σύσκεψη που οργανώθηκε από την Ομοσπονδία και με τη συμμετοχή της ΣΕΑ Λιβαδειάς και αγροτικών συλλόγων εκλέχτηκε νομαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.

Χτες αργά το απόγευμα συνεδρίαζε και η ΣΕΑ Βορειοκεντρικής Εύβοιας για να προγραμματίσει τις νέες κινητοποιήσεις των αγροτών της περιοχής για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ