Πέμπτη 30 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκκληση για αλληλεγγύη στην αγροτιά

Επιτροπή Αλληλεγγύης και Συμπαράστασης συνέστησαν 42 άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, καλλιτέχνες, συνδικαλιστές, επιστήμονες και δήμαρχοι

Εκκληση "προς κάθε καλόπιστο άνθρωπο, κάθε δημοκράτη πολίτη" να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα της αγροτιάς αλλά και να δραστηριοποιηθεί για την προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων, απευθύνουν 42 άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, καλλιτέχνες, συνδικαλιστές, επιστήμονες και δήμαρχοι, που συνέστησαν Επιτροπή Αλληλεγγύης και Συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα των αγροτών και για την προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Στην ανακοίνωση - πρόσκληση που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα αναφέρονται τα εξής:

"Μπροστά στην εκδήλωση από την κυβέρνηση επικίνδυνου αυταρχισμού και της απειλής απαγόρευσης των κινητοποιήσεων της αγροτιάς, αποφασίσαμε εμείς άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, καλλιτέχνες, συνδικαλιστές, επιστήμονες, δήμαρχοι, να δραστηριοποιηθούμε μέσα από την Επιτροπή Αλληλεγγύης και Συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και για την προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα προς την κυβέρνηση για την άρνησή της να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών που βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο του αφανισμού, αντιμετωπίζοντάς τους με αδιαλλαξία και ύβρεις. Η αγροτιά, που τόσα προσφέρει στον τόπο, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τις απειλές και τη βία.

Καλούμε κάθε καλόπιστο άνθρωπο, κάθε δημοκράτη πολίτη, να δραστηριοποιηθεί με όλα τα πρόσφορα μέσα, να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους ξωμάχους της χώρας μας.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών.

Καλούμε τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων, των μαζικών οργανώσεων, των συνδικάτων, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και του πολιτισμού να παρευρεθούν στη συνέντευξη της Επιτροπής Αλληλεγγύης και να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 1997, στις 11.30 το πρωί, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20), όπου θα δοθεί συνέντευξη Τύπου και στην επίδοση ψηφίσματος στον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου".

Ποιοι υπογράφουν

Το παραπάνω κείμενο υπογράφουν οι: Θωμαδάκη Μαρίκα,αναπλ. καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθήνας, Σπαθής Γεράσιμος,αναπλ. καθηγητής ΕΜΠ, πρόεδρος Ομοσπονδίας Διδακτικού Προσωπικού ΑΕΙ, Κουνιάς Στρατής,καθηγητής Πανεπιστημίου Αθήνας, Μοσχονά Αννα,καθηγήτρια Αισθητικής Παιδείας, Λοϊζίδης Λεωνίδας,σκηνοθέτης, Αντωνάκος Νίκος,σκηνοθέτης, Σαρηγιάννης Γιώργος,καθηγητής ΕΜΠ, Αλυσσανδράκης Κώστας,καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καλαμαράς Δημήτρης,γλύπτης, Τριάντης Στέλιος,γλύπτης, Μαθιουδάκης Μανόλης,οργαν. γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, Καραντηνός Νίκος,ταμίας ΔΣ ΕΣΗΕΑ, Βαρλάμος Γιώργος,ζωγράφος - χαράκτης, Βέη Γιώτα,τραγουδίστρια, Ζήκου Ευγενία,συγγραφέας, πρόεδρος του Μουσείου Αλεξίου, Δαράκη Πέπη,συγγραφέας, Ζήσης Σκάρος,συγγραφέας, Χρυσοχόου Ευγενία,συγγραφέας, Δημόπουλος Βασίλης,δικηγόρος, Γώγος Γιώργος,δήμαρχος Πετρούπολης, Βακαλόπουλος Παναγιώτης,δήμαρχος Ταύρου, Κολοβός Βασίλης,ηθοποιός, πρόεδρος ΠΟΘΑ, Βανδής Τίτος,ηθοποιός, Βαλάση Μπέτυ,ηθοποιός, Φόνσου Αννα,ηθοποιός, Βαρούχας Ανδρέας,ηθοποιός, Καλαντζοπούλου Μίρκα,ηθοποιός, Καλαντζόπουλος Γιάννης,ηθοποιός, Λαμπριανίδης Γρηγόρης,πρόεδρος Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, Χαλκιάς Λάκης,τραγουδιστής, Μελά Εύα,ζωγράφος - χαράκτρια, πρόεδρος ΕΕΤΕ, Ρόθος Κώστας,γλύπτης, Φαρσακίδης Γιώργος,ζωγράφος, Μαυροδόγλου Τάκης,πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Μαυρίκος Γιώργος,γεν. γραμματέας ΓΣΕΕ, Αγκαβανάκης Δημήτρης,αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ, Ζαζόπουλος Ανδρέας,πρόεδρος Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Ευθυμίου Θύμιος,πρόεδρος Ομοσπονδίας Κλωστ. Ιματ. Δέρματος, Βαρελάς Δημήτρης,πρόεδρος Ομοσπονδίας Λογιστών, Σταματόπουλος Θανάσης,πρόεδρος Πανελλήνιας Ενωσης Μηχ. Εμπορικού Ναυτικού, Μπότσης Παναγιώτης,πρόεδρος Ομοσπονδίας Φαρμάκου, Σοφός Παναγιώτης,γεν. γραμματέας ΕΚΑ.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι παραπάνω υπογραφές είναι από τις πρώτες που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους και την αλληλεγγύη τους στους αγρότες και ότι στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αύριο Παρασκευή, θα ανακοινωθούν και άλλα ονόματα.

  • Για επαφή και πληροφορίες με την Επιτροπή Αλληλεγγύης, όποιος επιθυμεί μπορεί να απευθύνεται στον Παναγιώτη Σοφό, γ. γ. του ΕΚΑ, τηλ. 8223344, 8210105, στην Ομοσπονδία Λογιστών στα τηλ. 3810081, 3802923 και στην Ομοσπονδία Οικοδόμων στο τηλ. 5243785.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παίρνουμε το μέρος του Πολιτισμού, παίρνουμε τη θέση μας στη σωστή πλευρά της Ιστορίας (2022-03-24 00:00:00.0)
ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ (2020-11-14 00:00:00.0)
ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΜΟΥΣΙΚΟΙ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ, ΑΘΛΗΤΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ (2008-04-15 00:00:00.0)
Καταργήστε τα βασανιστήρια! (2006-06-15 00:00:00.0)
Και νέες υπογραφές στήριξης (2002-06-27 00:00:00.0)
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Κάνιγγος (1996-12-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ