Πέμπτη 30 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καλεί σε ... ανέξοδο διάλογο

Αδιάλλακτος στο θέμα του μισθολογίου εμφανίστηκε χτες ο υπουργός Παιδείας

Για "ανοιχτές δυνατότητες συνέχισης του διαλόγου όχι όμως σε θέματα που αφορούν το μισθολόγιο, γιατί το θέμα έχει κλείσει με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή", έκανε λόγο χτες ο υπουργός Παιδείας μετά από την ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε με το ΔΣ της ΟΛΜΕ και προέδρους ΕΛΜΕ.

Ο υπουργός εμφανίστηκε αδιάλλακτος στο θέμα του μισθολογίου και κάλεσε την ΟΛΜΕ να πάρει μέρος σε διάλογο για "θεσμικά θέματα που δεν έχουν οικονομικό αντίκτυπο στον προϋπολογισμό του 1997, τα οποία θα μπορούσαμε να ζητήσουμε".

Οι καθηγητές από την πλευρά τους δήλωσαν ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιούν τα οικονομικά αιτήματα των εκπαιδευτικών και το γεγονός ότι το νομοσχέδιο κατατέθηκε, δε σημαίνει ότι θα ψηφιστεί κιόλας, δηλώνοντας την απόφαση του κλάδου να συνεχίσει τον αγώνα. "Οι καθηγητές δε θα γυρίσουν στα σχολεία με σκυμμένο το κεφάλι", τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΜΕ Ν. Τσούλιας.

Οι συγκεντρωμένοι καθηγητές όταν άκουσαν την απάντηση του υπουργού Παιδείας ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες και επαναλάμβαναν το σύνθημα "αγώνας, διαρκείας θα είναι η απάντηση στον υπουργό Παιδείας".

Το μισθολόγιο που κατατέθηκε χτες στη Βουλή προβλέπει "αύξηση" 15.000 δρχ. στο επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης, με στόχο από 35.000 να φτάσει σταδιακά τις 50.000 δρχ. στο τέλος του 1997. Η αύξηση θα δοθεί σε τρεις δόσεις των 5.000 δρχ. (από 1 Γενάρη, από 1 Ιούλη και από 1 Νοέμβρη 1997). Οπως προκύπτει, η αύξηση που θα πάρουν οι εκπαιδευτικοί το πρώτο εξάμηνο φτάνει τις 160 δρχ. τη μέρα και στο τέλος του 1997 τις 500 δραχμές τη μέρα. Οι αυξήσεις αυτές, αν υπολογιστούν σε μηνιαία βάση για το 1997, είναι 8.300 δρχ. μεικτά και σε ετήσια βάση 100.000 δρχ. Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης, που οι καθηγητές ζητούσαν να τιμαριθμοποιηθεί από φέτος, θα αναπροσαρμόζεται τιμαριθμικά από το 1998.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ