Πέμπτη 30 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οργή πολυτέκνων

Συγκέντρωση και διαμαρτυρία χτες έξω από τη βουλή

Εξω από τη Βουλή είχαν συγκεντρωθεί χτες οι πολύτεκνοι μαζί με τα παιδιά τους και διαμαρτύρονταν μέχρι αργά τη νύχτα για την πολιτική της κυβέρνησης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες οικογένειες.

Οι συγκεντρωμένοι μιλούσαν για αναλγησία και αντεθνική πολιτική της κυβέρνησης και ζητούσαν να μην καταργηθεί η ισόβια σύνταξη στην πολύτεκνη μητέρα.

Με τροπολογία που αναμενόταν να συζητηθεί χτες το βράδυ, καταργείται από την 1-1-97 η ισόβια σύνταξη, που δινόταν μέχρι τώρα με νόμο σε περισσότερες από 100.000 πολύτεκνες μητέρες, ενώ παράλληλα θεσπίζονται απαγορευτικές - για πολλές οικογένειες - προϋποθέσεις στη χορήγηση των διαφόρων πολυτεκνικών επιδομάτων.

Με την ίδια τροπολογία ορίζεται ως κριτήριο για τη χορήγηση της ισόβιας σύνταξης στις πολύτεκνες μητέρες που έχουν ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 2 εκατ. δρχ! Στο ίδιο πνεύμα και ξεπερνώντας κάθε όριο πρόκλησης η κυβέρνηση ορίζει "πλαφόν" ίσο με 7 εκατ. δρχ. στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που πρέπει να έχει μια οικογένεια, για να δικαιούται επίδομα τρίτου παιδιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ