Πέμπτη 30 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προκλητικός, εν μέσω κλοιού αστυνομικών, ο Τζουμάκας

Ούτε στην τελετή έναρξης της ΑΓΡΟΤΙΚΑ δεν άφησαν χτες τους αγρότες να πλησιάσουν. Στην είσοδο του περιπτέρου 8 της ΔΕΘ, λίγο πριν αφιχθεί ο υπουργός Γεωργίας για τα εγκαίνια, οι αστυνομικοί δημιούργησαν πραγματικό τείχος ελέγχοντας τους πάντες εξονυχιστικά. Η μικρή ομάδα των αγροτών που κατάφερε να μπει στην είσοδο του κτιρίου, όταν έγινε αντιληπτή, απωθήθηκε στην άκρη από τους αστυνομικούς.

Η εμφάνιση του Στ. Τζουμάκα εξόργισε τους αγρότες, που τον υποδέχτηκαν με καταιγισμό αποδοκιμασιών και συνθημάτων κατά της αδιάλλακτης και αυταρχικής στάσης της κυβέρνησης. Ο ίδιος, συνεχίζοντας την υβριστική τακτική του υπουργού Δικαιοσύνης, ειρωνεύτηκε τους αγρότες για το θέαμα της διαμαρτυρίας, ενώ αργότερα, πριν από την ομιλία του σε δηλώσεις του τους αποκάλεσε "ιδιοκτήτες πούλμαν και άλλων περιουσιακών στοιχείων". Στο επεισόδιο δεν παρέλειψε να παρέμβει και ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Αντώνης Κούρτης,ο οποίος για μια ακόμη φορά τους καταλόγισε ζημιές και άσχημη εικόνα προς τους επισκέπτες σε βάρος της ΑΓΡΟΤΙΚΑ, λες και οι αγρότες δεν έχουν καμία σχέση με την έκθεση. Στο ίδιο μοτίβο παρουσιάστηκε και ο έτερος κυβερνητικός εντολοδόχος Κ. Μαρκούλης,αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, ο οποίος κατήγγειλε τις αγροτικές κινητοποιήσεις, κατηγόρησε τους αγρότες πως θέλουν να καταλύσουν τους θεσμούς κλπ. κλπ.

Στην ομιλία του ο Στ. Τζουμάκας υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής, επανέλαβε τα γνωστά επιχειρήματα περί αδυναμιών αλλά και επιτυχιών του κυβερνητικού έργου και ζήτησε επίπονη προσπάθεια και μακροχρόνιους σχεδιασμούς, αλλά απέφυγε συστηματικά να αναφερθεί στα πραγματικά αιτήματα των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ