Πέμπτη 30 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Σήμερα οι πικετοφορίες οργής

Με πικετοφορίες σε έξι πόλεις θα διαδηλώσουν σήμερα το πρωί οι συνταξιούχοι την αντίθετή τους στην πολιτική λιτότητας που εξοντώνει την πλειοψηφία της Τρίτης Ηλικίας.

Επίσης η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων αποφάσισε τη διοργάνωση μεγάλης πανελλαδικής κινητοποίησης στην Αθήνα στις 27 Φλεβάρη 1997.

Οι σημερινές πικετοφορίες θα γίνουν στις 10 πμ και θα ξεκινήσουν απ' τα παρακάτω σημεία:

  • Στην Αθήνα η πικετοφορία θα ξεκινήσει από την πλατεία Κάνιγγος.
  • Στον Πειραιά θα ξεκινήσει από το Εργατικό Κέντρο. Με ανακοίνωσή της η ΣΕΑ των συνταξιουχικών σωματείων Πειραιά Ξηράς και Θάλασσας καλεί όλους τους συνταξιούχους στην πικετοφορία.
  • Στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει από την πλατεία Βενιζέλου.
  • Στη Λάρισα θα ξεκινήσει από το Εργατικό Κέντρο.
  • Πικετοφορίες θα γίνουν στην Πάτρα και στην Καβάλα.
  • Στις 5 Φλεβάρη 1997 θα γίνει συγκέντρωση των συνταξιούχων της Κρήτης. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στην αγορά στα Χανιά.

Οι συνταξιούχοι καταγγέλλουν τη ληστρική φορολογική επίθεση στις συντάξεις των εκατοντάδων χιλιάδων χαμηλοσυνταξιούχων με την πολλαπλή φορολόγηση και ζητούν την άμεση κατάργηση της φορολογίας των συντάξεων μέχρι 2.000.000 δραχμές καθώς και τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας.Οι συνταξιούχοι ζητούν να γίνει μέσα στο 1997 η επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων με τα 20 Ημερομίσθια του Ανειδίκευτου Εργάτη και στο 80% για όλες τις κατώτερες συντάξεις και του Δημοσίου στη βάση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ