Κυριακή 6 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παγκόσμια Μέρα Υγείας

Μέρα αφιερωμένη στην υγεία η 7 του Απρίλη. Φέτος, "Ολομέτωπη Αντεπίθεση - Πανανθρώπινη Επαγρύπνηση", είναι το κεντρικό σύνθημα για την αυριανή Παγκόσμια Μέρα Υγείας που είναι αφιερωμένη στα Λοιμώδη Νοσήματα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ορισμένα λοιμώδη νοσήματα, όπως για παράδειγμα η φυματίωση, η ελονοσία, η διφθερίτιδα και η πολιομυελίτιδα επανεμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια σε πολλές γωνιές του πλανήτη μας και βρίσκονται σε έξαρση ακόμα και σε περιοχές που τα νοσήματα αυτά είχαν εξαφανιστεί. Αυτές οι εξελίξεις στον τομέα της δημόσιας υγείας γίνονται δυσμενέστερες εάν ληφθεί υπόψη ότι τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν και νέα λοιμώδη νοσήματα, όπως το ΕΪΤΖ, η ηπατίτιδα C και ορισμένες μορφές γρίπης.

Στην Ελλάδα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας παρουσιάστηκε ως πιστός τηρητής των οδηγιών της ΠΟΥ και συμβούλεψε τους γονείς να εμβολιάζουν τα παιδιά τους με τα υποχρεωτικά εμβόλια, που χορηγούνται δωρεάν απ' το κράτος.

Ομως τα εμβόλια για την ηπατίτιδα τα πληρώνουν οι γονείς και μόνο το ΙΚΑ τα χορηγεί εντελώς δωρεάν.

Η λογική της λιτότητας για δήθεν νοικοκυρέματα στα δημόσια νοσοκομεία δεν άφησε εκτός των περικοπών ούτε τους καρκινοπαθείς, ούτε και το Κέντρο Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ