Κυριακή 6 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επίθεση κατά καθηγητών

Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΑΛΟΣ από το Ν. Κόσμο, σε γράμμα του σχολιάζει τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Γερ. Αρσένη, σχετικά με την απεργία των καθηγητών. Το δημοσιεύουμε περιληπτικά. "Η θέση του κ. Αρσένη - ότι η απόφαση των καθηγητών για απεργία, βρισκόταν σε αντίθεση με τη βάση της - δεν είναι "κεραυνός εν αιθρία". Ο αντιλαϊκός κατήφορος που έχει πάρει το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνησή του, ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων, εξηγεί και αυτή τη στάση του υπουργού Παιδείας της. Ισως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και το στρίμωγμα των περιστάσεων, για να φανεί πλέον ξεκάθαρα τι εκπροσωπεί ο καθένας και φυσικά στο σύνολό το "Σοσιαλιστικό" ΠΑΣΟΚ, που για πολλά χρόνια τώρα δημαγωγεί, κολακεύει και εξαπατά με παχιά λόγια.

Ετσι μετά τους "κοινωνικούς αυτοματισμούς" του κ. Ρέππα, τους "καθυστερημένους μεγαλοαγρότες" του κ. Τζουμάκα, έχουμε τις "υποκινούμενες μειοψηφίες" του κ. Αρσένη.

Ομως, όσο και αν μας έχει συνηθίσει το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του σε τέτοια φαινόμενα, δε μπορούμε εμείς οι απλοί άνθρωποι, που μας διακρίνει ένα φιλότιμο και μια "μπέσα", να πιστέψουμε ότι κάποιοι πολιτικοί και κόμματα είναι δυνατόν να μεταμορφώνονται έτσι, από τη μια στιγμή στην άλλη, και να βρίσκονται σε αντίφαση με τον εαυτό τους.

Δεν είναι δυνατόν να αναφερθούν όλα όσα πριν λίγα χρόνια χρέωνε στο ΠΑΣΟΚ, ο σημερινός υπουργός Παιδείας, για να επιστρέψει μετά από λίγο στην αγκαλιά του χωρίς ντροπή και με το "είπα - ξείπα", όπως λέει και ο λαός μας. Με ποιο λοιπόν ηθικό ανάστημα και δικαίωμα, γίνεται τιμητής και συκοφάντης του ηρωικού αγώνα των καθηγητών; Μπορεί να μας πει ο κ. Αρσένης, πώς συμβαίνει, όλοι οι εργαζόμενοι, να 'ναι ξεσηκωμένοι και να αποδοκιμάζουν την πολιτική της κυβέρνησής του;

Οι μόνοι που τους χειροκροτούν, είναι το μεγάλο κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο. Πιστεύω πως ποτέ ελληνική κυβέρνηση δεν έτυχε τέτοιας συμπαράστασης και αποδοχής από την ολιγαρχία, όσο το "σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ", που αποδείχτηκε ο καλύτερος διαχειριστής των συμφερόντων της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ