Κυριακή 6 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ας προσέξουμε

Δεν μπορώ ν' αντέξω στον πειρασμό και να μη σχολιάσω μερικά απαράδεκτα φαινόμενα, τόσο έντονα και συχνά τελευταία. Τα φαινόμενα αυτά αφορούν δηλώσεις αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων, όσο και συμπεριφορά μερικών μέσων ενημέρωσης.

Υπουργοί καθυβρίζουν κοινωνικά στρώματα και κλάδους ολόκληρους εργαζομένων, διότι προβαίνουν σε οικονομικές διεκδικήσεις καθ' όλα νόμιμες, προκειμένου να επιβιώσουν.

Μέσα ενημέρωσης, με ορισμένους καλοπληρωμένους δημοσιογράφους, παρουσιάζουν στημένες προβολές, με σκοπό να προβάλουν και να δικαιολογήσουν αφ' ενός τις απαράδεκτες αυτές συμπεριφορές και να συκοφαντήσουν και σπιλώσουν, αφ' ετέρου, το μόνο κατά τη γνώμη μου κόμμα που αντιστέκεται στην εξάρτηση και στην πλήρη υποδούλωση της χώρας μας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Γνωρίζουν άραγε, οι κύριοι αυτοί, το "δεινόν προς κέντρα λακτίζειν";

Βέβαια η ιστορία, διδάσκει ότι στη μακραίωνη πορεία της η ανθρωπότητα γνώρισε πολλούς εφιάλτες, αλλά στο τέλος η πορεία προς τα μπρος επιβραδύνθηκε μεν, δε διακόπηκε δε.

Αναρωτιέμαι, ειλικρινά, μήπως ορισμένοι πολιτικοί μας έχουν γοητευτεί από την πολιτική συμπεριφορά του Μπενίτο Μουσολίνι, που ξεκίνησε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και κατέληξε να γίνει αρχηγός του φασισμού. Και ας μη ξεχνούν το τέλος που του επιφύλαξαν οι συμπατριώτες του Ιταλοί αντιφασίστες!

Δε θα αναφερθώ σε συγκεκριμένα ονόματα. Αν και βαθμολογούνται με μέτριο βαθμό νοημοσύνης, θα αντιληφθούν ποιους εννοώ.

Πάντως, το σοσιαλιστικό παρελθόν ή το να τραγουδάμε το "Εμπρός ΕΛΑΣ για την Ελλάδα" δεν αποτελούν φυσικά άλλοθι για κανέναν μας. Ας προσέξουμε λοιπόν για το καλό του τόπου μας. Και προπαντός σεβασμό στο ιστορικό και ηρωικό ΚΚΕ, έστω και αν διαφωνώ ριζικά με τις θέσεις του.

ΒΛΑΚΑΝΑΣ ΘΥΜΙΟΣ

Ηλιούπολη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ