Τετάρτη 9 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψήφος αντεπίθεσης

Τη δική τους ευκαιρία να πάρουν θέση και με την ψήφο τους, για τα προβλήματα των σπουδών και της ζωής, να κηρύξουν τη δική τους αντεπίθεση, έχουν σήμερα οι χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές, με τη συμμετοχή τους στις εκλογές, για την ανάδειξη νέων διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων τους.

Οι φετινές εκλογές, που γίνονται στον απόηχο των μεγάλων εκπαιδευτικών και άλλων κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος, έχουν τη δική τους σημασία, καθώς όλοι όσοι θέλουν τους φοιτητές και τους σπουδαστές στη γωνία, έχουν βάλει στο μάτι τους συλλόγους, φοβούμενοι μία πανσπουδαστική αντεπίθεση και ένα κίνημα με άποψη και στόχους.

Ολο το προηγούμενο διάστημα οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας προσπάθησαν μέσω της ζωντανής επαφής με τους φοιτητές και τους σπουδαστές, να βάλουν στο επίκεντρο τα μεγάλα προβλήματα των ΑΕΙ και των ΤΕΙ. Συζήτησαν για τα χιλιάδες καθημερινά προβλήματα των νέων και το κυριότερο, όχι μόνο κατέδειξαν με σαφήνεια τον ένοχο της σημερινής κατάστασης, αλλά με αποφασιστικότητα υπέδειξαν και το μονόδρομο της αγωνιστικής διεξόδου από τη σημερινή μίζερη πραγματικότητα. Αλλωστε είναι η μόνη υπόσχεση που σταθερά δίνουν τόσα χρόνια οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας: Οτι θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα και δε θα ξεχάσουν τους φοιτητές και τους σπουδαστές την επομένη των εκλογών.

"Εμείς θα γίνουμε πολύ καλύτεροι", υπόσχεται με το σύνθημά της η κυβερνητική ΠΑΣΠ, εννοώντας προφανώς, ότι η υπερψήφισή της θα σημάνει "καλύτερους όρους", για την προώθηση της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής.

"Νέα ορμή" θέλει η ΔΑΠ, για να περάσουν με μεγαλύτερη "ορμή" οι πλέον αντιδραστικές θέσεις, που ο άλλος συνεταίρος του δικομματισμού προτείνει σε υλοποίηση των "οραμάτων" του Μάαστριχτ και της "Λευκής Βίβλου".

Η κυριαρχία των δυνάμεων του δικομματισμού τα τελευταία χρόνια έχει αποδυναμώσει τους συλλόγους και γι' αυτό η εκλογική του καταδίκη, αλλά και η καταψήφιση όσων εξ αντικειμένου συμπορεύονται μαζί του, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει το φοιτητικό και το σπουδαστικό κίνημα να γίνει και πάλι μοχλός αντίστασης στη νεοφιλελεύθερη επέλαση.

Ψήφος στις ΠΚΣ σήμερα, σημαίνει ψήφος για ένα κίνημα με στόχους. Για ένα κίνημα που θα έχει στο στόχαστρο και θα χτυπάει τον ένοχο της σημερινής κατάστασης. Αποτελεί ένα βροντερό "όχι" στο κίνημα του "κλάμπινγκ" και του ευρωλιγούρικου "ευρωπαϊκού ιδεώδους".

Ψήφος στις ΠΚΣ σημαίνει ένα κίνημα που δε θα απομονώνεται από τις λαϊκές ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας. Που θα προχωράει και θα στέκεται στο πλάι του λαϊκού κινήματος γιατί ξέρει ότι κοινή είναι η ρίζα που γεννάει τα προβλήματα και άρα μόνο ο κοινός αγώνας μπορεί να την ξεριζώσει.

Ψήφος στις ΠΚΣ σημαίνει την ανάπτυξη ενός κινήματος που θα έχει συνέχεια και διάρκεια στη δράση του, γιατί ο αγώνας για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης θα είναι και δύσκολος και μακροχρόνιος.

Ψήφος στις ΠΚΣ σημαίνει ένα δυνατό και βροντερό ΟΧΙ στις αντιεκπαιδευτικές κυβερνητικές επιλογές και τη δρομολόγηση μιας νέας αγωνιστικής πορείας, για διαφορετικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, στην υπηρεσία του λαού και του τόπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ