Τετάρτη 9 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ
Χρειάζεται αλλαγή διακυβέρνησης

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημ. Χριστόφιας, σχολιάζοντας τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Μετά από πολλές αναβολές και μεγάλη δυστοκία έγινε σήμερα ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Ο ανασχηματισμός επιχειρείται να παρουσιαστεί ως πολιτική πράξη ανανέωσης. Στην πραγματικότητα ο ανασχηματισμός είναι το απότοκο της αποτυχίας της παρούσας κυβέρνησης και γενικά της κυβερνητικής παράταξης σ' όλους τους τομείς.

Η έλλειψη οράματος, η κακοδιοίκηση και τα σκάνδαλα που αναμείχθηκαν και ονόματα υπουργών, η εσωκομματική κρίση στο "Συναγερμό" και η παραίτηση του κ. Μάτση, καθώς και η εξυπηρέτηση των σκοπιμοτήτων της συγκυβέρνησης, σκιαγραφούν μια καθ' όλα αρνητική εικόνα για την παρούσα διακυβέρνηση. Μια εικόνα η οποία, ωστόσο, αντανακλά πιστά την πραγματικότητα. Για τούτο και η επιχειρούμενη διά του ανασχηματισμού βελτίωση της εικόνας αυτής δέκα μήνες πριν από τις εκλογές είναι ένα εγχείρημα καταδικασμένο εκ των προτέρων σε αποτυχία. Οι υπουργοί, ένας μεγάλος αριθμός απ' αυτούς, αντικαθίστανται. Παραμένει όμως η ίδια κυβερνητική φιλοσοφία, η ίδια νοοτροπία, η ίδια λανθασμένη και εν πολλοίς αντιλαϊκή προσέγγιση των πραγμάτων, η ίδια έλλειψη οράματος και προγράμματος.

Κατά συνέπεια, δεν είναι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης αυτό που χρειάζεται ο τόπος. Εκείνο που επιβάλλεται να υπάρξει είναι η αλλαγή στη διακυβέρνηση στις προσεχείς προεδρικές εκλογές. Το καθήκον της αλλαγής πέφτει στους ώμους των δημοκρατικών, προοδευτικών δυνάμεων, οι οποίες έχουν υποχρέωση να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του λαού και στις ανάγκες του τόπου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ