Τετάρτη 9 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τίποτε μεμπτό...

Το χτεσινό "πρώτο θέμα" του "Ρ" για τη δικαστική δίωξη 6.000 (!) αγροτών ώστε να κρατηθούν από την κυβέρνηση σε καθεστώς ομηρίας, αποτέλεσε αντικείμενο στη χτεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Είδα το δημοσίευμα, αλλά αυτά αφορούν παλιότερες κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση δεν επεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης και δεν ασκεί αυταρχισμό και τρομοκρατία, ήταν μερικά από τα όσα υποστήριξε ο κ. Αθανασάκης. Ρωτήθηκε, τότε, από το "Ρ", αν για την κυβέρνηση, οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, στις 10-2-97, σύμφωνα με τις οποίες "καταδίκαζε" τις αγροτικές κινητοποιήσεις ως "μη νόμιμες" και απειλούσε τους αγρότες ότι "θα καταλήξουν στα δικαστήρια, όπου θα ζητούν έλεος για αθώωση", αποτελούν ή όχι επέμβαση και "υπόδειξη" προς τους δικαστές.

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: Δεν μπορώ να δω τίποτα το μεμπτό σε αυτές τις δηλώσεις του Ε. Γιαννόπουλου, ο οποίος "απέφυγε συστηματικά κάθε εμπλοκή" σε αυτό το θέμα!

Κάτι μας λέει, πως, ακόμα κι αν οι καταδίκες είχαν την υπογραφή του Ε. Γιαννόπουλου ή άλλων "συναρμόδιων" αγροτοφάγων συναδέλφων του, πάλι ο εκπρόσωπος δε θα έβλεπε τίποτα το "μεμπτό"


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ