Τετάρτη 9 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΟΙ ΚΥΠΡΟΥ - ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Η συναυλία θα γίνει!

Την Πέμπτη, 17 Απρίλη, θα πραγματοποιηθεί, τελικά, η μεγάλη συναυλία των νέων της Κύπρου, της Ελλάδας και της Τουρκίας στη Λευκωσία, στέλνοντας μήνυμα φιλίας ανάμεσα στους δύο λαούς. Η συναυλία, όπως τονίζει μιλώντας στο "Ρ" ο κεντρικός οργανωτικός γραμματέας της ΕΔΟΝ Κύπρου Κ. Κώστας, έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση στον κυπριακό λαό και τη νεολαία παρά τις προσπάθειες εθνικιστικών κύκλων να μην πραγματοποιηθεί.

Η συναυλία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή στο γήπεδο "Κερήνεια - Επιστροφή", όμως λόγω των κακών καιρικών συνθηκών η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να πραγματοποιηθεί στο κλειστό στάδιο "Ελευθερίας". Στη συναυλία, θα συμμετάσχουν οι γνωστοί καλλιτέχνες Λ. Μαχαιρίτσας, Δ. Τσακνής, από την Ελλάδα, Κ. Θεοδώρου από την Κύπρο, Μουαμέρ Κετέρτζογλου και Ηβη Δερμεντή από την Τουρκία, ενώ στην εκδήλωση θα μιλήσει ο γγ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας.

Ο Κώστας Κώστα,κεντρικός οργανωτικός γραμματέας της ΕΔΟΝ, μιλώντας στο "Ρ", επισημαίνει τη μεγάλη σημασία της επιτυχίας της συναυλίας ως ένα μεγάλο βήμα για την επαναπροσέγγιση των δύο κοινοτήτων. Μιλώντας στο "Ρ", για τις ετοιμασίες για τη συναυλία, τόνισε τα εξής:

"Η συναυλία, που για πρώτη φορά γίνεται μετά από το 1974 με τέτοια συμμετοχή, με νέους από την Κύπρο, την Ελλάδα, την Τουρκία, αποκτά τεράστια πολιτική σημασία και ήδη έχει προκαλέσει αίσθηση στον κυπριακό λαό, καθώς έρχεται ακριβώς σε μια εποχή που τα σύννεφα του πολέμου είναι ακόμα μαζεμένα πάνω από τους ουρανούς των δύο χωρών μας.

Η συναυλία αυτή των νέων συνάντησε ορισμένες αντιδράσεις από πλευράς εθνικιστών, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα είχαν συνηθίσει μόνοι τους να προβάλλονται και να προωθούνται οι θέσεις τους, αλλά ταυτόχρονα συνάντησε και τη μεγάλη θετική ανταπόκριση από τις ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις, οι οποίες πράγματι αυτή τη στιγμή έχουν κινητοποιηθεί και η προσπάθεια και τα μηνύματα που έρχονται είναι να μετατραπεί η συναυλία των νέων σε ένα παγκύπριο συλλαλητήριο, το οποίο πραγματικά θα δώσει θα αποτελέσει μια νέα πνοή στις προσπάθειες των λαών για επιβολή της ειρήνης, για την κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της Κύπρου, για την απομάκρυνση και την αποστράτευση των ξένων επεμβάσεων στην Κύπρο, στην Ελλάδα και την Τουρκία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ