Τετάρτη 9 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Επιτάχυνση της αντιλαϊκής πολιτικής

Το μονόδρομο της αντιλαϊκής πολιτικής, που απορρέει από τη συμμόρφωση στις επιταγές του Μάαστριχτ, υπερασπίστηκε χτες ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στο συνέδριο, προσφέροντας έτσι την ουσιαστική στήριξη του κόμματός του στην ακολουθούμενη από την κυβέρνηση οικονομική πολιτική. Αλλωστε ο Κ. Καραμανλής επανέλαβε την πάγια θέση της ΝΔ, ότι η κυβέρνηση αντιγράφει τη δική της πολιτική, η οποία κατά τον ομιλητή "έχει δικαιωθεί παγκοσμίως".

Κατά τον Κ. Καραμανλή, για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας χρειάζονται περικοπές δημοσίων δαπανών, γενναίες αποκρατικοποιήσεις και δημιουργία συνθηκών για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και η μόνη κατηγορία κατά της κυβέρνησης είναι ότι δεν προωθεί με εντονότερους ρυθμούς αυτές τις πολιτικές και αρκείται σε μία "φορολογική επιδρομή". Σαν παράδειγμα "σπατάλης" δημοσίων δαπανών ανέφερε τις συγκοινωνίες της πρωτεύουσας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε αποκρατικοποίηση με μεγαλύτερη ταχύτητα στις δημόσιες επιχειρήσεις "που δεν είναι μονοπώλια", ενώ για τις "επιχειρήσεις - μονοπώλια" οι ρυθμοί θα πρέπει να είναι πιο αργοί, αλλά "σταθεροί με τις ανάλογες ρυθμιστικές παρεμβάσεις". Ο Κ. Καραμανλής είπε ότι η Ελλάδα πρέπει "να συμμετάσχει στο Ενιαίο Ευρωπαϊκό Νόμισμα" και κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ γιατί τα τελευταία χρόνια δεν αντιμετώπισαν το θέμα "με τις κινήσεις που έπρεπε".

Δίνοντας το στίγμα της "συμπολιτευόμενης - αντιπολίτευσης", είπε ότι η ΝΔ δε θα ασκήσει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, αλλά αντίθετα θα επικροτεί τις όποιες "σωστές" κυβερνητικές επιλογές. Ως τέτοιες φυσικά ο πρόεδρος της ΝΔ εννοεί τις πολιτικές εκείνες της κυβέρνησης που θα εναρμονίζονται με τις επιταγές των Βρυξελλών, όπως είναι οι πρόσφατες προτάσεις για το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, προκειμένου να συμβαδίσει η Ελλάδα με τις "παγκόσμιες εξελίξεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ