Τετάρτη 9 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδικάστηκαν οι υπεύθυνοι της "Αυριανής"

Για συκοφαντική δυσφήμηση του προέδρου του ΔΗΚΚΙ Δημ. Τσοβόλα

Σε 15 μήνες φυλάκιση ο καθένας καταδικάστηκαν χτες από το 1ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας οι υπεύθυνοι της εφημερίδας "Αυριανή" Γ. Κουρής,Κ. Κοντοπάνος και Γ. Τσιρογιάννης,που κατηγορούνταν για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου εις βάρος του προέδρου και βουλευτή του ΔΗΚΚΙ Δημ. Τσοβόλα.Η υπόθεση αφορούσε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της 16-9-96 (παραμονές βουλευτικών εκλογών) με τίτλο: "Τα 'χει οικονομήσει και ο Μήτσος και μας το 'κρυβε. Εχει βίλα και ο Τσοβόλας" και υπότιτλο: "Πενταώροφο ανάκτορο στην ωραιότερη και ακριβότερη περιοχή της Αθήνας στο Πανόραμα Βούλας. Κορόιδα ψηφοφόροι".

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχους τους κατηγορούμενους, αποδεχόμενο την άποψη του εισαγγελέα της έδρας ότι το παραπάνω δημοσίευμα δεν αναφέρει ευθέως ότι ο Δημ. Τσοβόλας έφτιαξε την οικοδομή στη Βούλα με χρηματικά ποσά που απέκτησε με αθέμιτο τρόπο, αλλά καταλήγει σ' αυτό με τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί και οι οποίοι πλήττουν την τιμή και την υπόληψή του. Επί της ποινής ο εισαγγελέας πρότεινε φυλάκιση 18 μηνών.

Καταθέτοντας ως μάρτυρας ο Δημ. Τσοβόλας, υποστήριξε ότι ο τίτλος του δημοσιεύματος μπήκε σε συνεννόηση με τον Κ. Σημίτη,πρόσθεσε δε ότι το ΠΑΣΟΚ ανησυχούσε από την πολιτική του παρουσία και ήθελε να τον χτυπήσει. Αντίθετα, οι κατηγορούμενοι είπαν στις απολογίες τους ότι προχώρησαν στη δημοσίευση γιατί όφειλαν να ενημερώσουν τους ψηφοφόρους, τους οποίους ο Δημ. Τσοβόλας εξαπατούσε, παριστάνοντας το φτωχό που μένει σ' ένα τριάρι στην οδό Αχαρνών. Μετά την καταδίκη τους άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ