Τετάρτη 9 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταρρέει το ευρωπαϊκό κοινωνικό πρόσωπο

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Θεωνά στο Ευρωκοινοβούλιο, για την ετήσια οικονομική έκθεση της Επιτροπής

Την αντίθεσή του με τις εκτιμήσεις που εκφράζονται στην ετήσια οικονομική έκθεση της Επιτροπής για το 1997, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Θεωνάς,παρεμβαίνοντας στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Θεωνάς τόνισε ότι "η έκθεση της Επιτροπής προκαλεί με την υπεραισιοδοξία της. Μιλάει για επιτυχή πορεία μετάβασης στην ΟΝΕ, για πραγματική αύξηση του ΑΕΠ, για νέες θέσεις εργασίας, για δυναμική οικονομική ανάκαμψη". Πρόκειται για απόσταση από την πραγματικότητα, τόνισε ο Γ. Θεωνάς, χρησιμοποιώντας μάλιστα την έκφραση "μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι". Και συνέχισε τονίζοντας ότι "η ελληνική αυτή λαϊκή ρήση ισχύει απόλυτα στην περίπτωση των κυρίαρχων οργάνων της ΕΕ. Προκαλεί, πραγματικά, εντύπωση η εμμονή σε μια πολιτική που βυθίζει καθημερινά τους ευρωπαϊκούς λαούς στην ανεργία, στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Το ευρωπαϊκό κοινωνικό πρόσωπο καταρρέει, ο εργαζόμενος μετατρέπεται καθημερινά σε απλά απασχολήσιμο άτομο, οι εργασιακές σχέσεις που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες ενός ολόκληρου αιώνα, κυριολεκτικά διαλύονται, οι απαιτήσεις των τραπεζιτών τίθενται πάνω από όλα".

Αναφερόμενος στη δυνατότητα εξόδου από την κατάσταση αυτή, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι "δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά η λαϊκή κινητοποίηση και ο αγώνας των εργαζομένων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ