Πέμπτη 17 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
Απαράδεκτη η κατάσταση στην Ενωση Συνεταιρισμών

Να στηρίξουν με την ψήφο τους το συνδυασμό της "Λαϊκής Αγροτικής Ενότητας" (ΛΑΕ), στις εκλογές για την ανάδειξη νέων διοικητικών συμβουλίων των Ενώσεων και των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων, καλεί τους εκλεγμένους αντιπροσώπους στους συνεταιρισμούς η ΛΑΕ Αμφισσας. Οι αντιπρόσωποι καλούνται να παλέψουν μαζί με τους αντιπροσώπους της ΛΑΕ, ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να παλέψουν για αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις, που η δομή, η λειτουργία, ο προσανατολισμός, η δράση, ο τρόπος διοίκησης και διαχείρισης θα εξυπηρετούν τους μικρομεσαίους αγρότες και την αγροτική ανάπτυξη.

Οπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης της ΛΑΕ, που απευθύνεται σε όλους τους αγροτικούς συνεταιρισμούς του νομού, οι παρατάξεις, τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ είναι υπεύθυνες για τη συρρίκνωση, την καταχρέωση και το μαράζωμα του συνεταιριστικού κινήματος και μεθοδεύουν την παραπέρα υποβάθμισή του, προωθώντας τις περιβόητες Ομάδες Παραγωγών, που θα εξυπηρετούν τους μεγαλοπαραγωγούς και τις πολυεθνικές. Για να πετύχουν τους στόχους τους, πέρα από τις δυνατότητες που τους δίνει το εκλογικό σύστημα, χρησιμοποιούν την ψηφοθηρία, τον κομματικό εκβιασμό και το ρουσφέτι, ώστε να ελέγξουν την εκλογή αντιπροσώπων, τονίζεται. Είναι χαρακτηριστικό, επισημαίνεται, ότι οι αντιπρόσωποι εκλέγονται ανάλογα με τον αριθμό των εγγεγραμμένων και όχι ανάλογα με τον πολύ μικρότερο αριθμό των ψηφισάντων, όπως είναι το σωστό. Δεν είναι, επίσης, λίγες οι περιπτώσεις που αμφισβητείται, όχι μόνον η γνησιότητα των εκλογών, αλλά και το αν έγιναν καν εκλογές σε αρκετούς συνεταιρισμούς στην περιοχής. Με τον τρόπο αυτό, κατασκευάζονται πλαστές πλειοψηφίες για να χρησιμοποιηθούν σε βάρος του συνεταιριστικού κινήματος, υπογραμμίζεται.

Ειδικότερα για την ΕΑΣ Αμφισσας, αναφέρεται ότι οι παρατάξεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταχρέωσαν την Ενωση με χρέη πάνω από ένα δισ. δραχμές, ενώ προχώρησαν και στο σκάνδαλο του ξεπουλήματος του σούπερ μάρκετ της Ενωσης σε ιδιώτη για την εξυπηρέτηση προσωπικών και κομματικών συμφερόντων. Γι' αυτό και οι αντιπρόσωποι των συνεταιρισμών καλούνται να αγωνιστούν, μαζί με τη ΛΑΕ,ενάντια σ' αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ