Πέμπτη 17 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
Θα φορέσει, τελικά, λιλιά!

Με τις ψήφους της πλειοψηφίας (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ - ΝΔ) του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Αναργύρων εγκρίθηκε τελικά ο κανονισμός, σύμφωνα με τον οποίο ο δήμος θα αποκτήσει μια ντουζίνα "στολίδια" για να γιορτάσει έτσι τα 70 του χρόνια. "Στολίδια" που ξεκινάνε από το σήμα του δήμου και το κλειδί της πόλης και φτάνουν σε διάσημα, "κομβιοδόχες" και βυσσινί κορδελίτσες, που θα δίνονται, όπως λέει ο κανονισμός, μέχρι και σε "αρχηγούς κρατών"!

Ο κανονισμός συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, όπου η δημοτική αρχή ζήτησε την έγκρισή του από τους δημοτικούς συμβούλους για να γιορτάσει έτσι τα 70 χρόνια του δήμου. Αντί δηλαδή στα 70 χρόνια του δήμου να αναδειχτούν τα προβλήματα της πόλης, να διεκδικηθούν λύσεις για αυτά και να ζητηθούν μέτρα για την ανάπτυξη της περιοχής, η δημοτική αρχή προτιμάει να διοργανώσει φιέστες και δεξιώσεις και να απονέμει "τίτλους ευγενείας" σε υψηλά τιμώμενα πρόσωπα που περιμένει να επισκεφτούν την πόλη και θα πληρωθούν από τις τσέπες των δημοτών!

Ο δήμαρχος Νίκος Ταμπακίδης,μάλιστα, έφτασε στο σημείο στο ΔΣ να εξοργιστεί επειδή οι σύμβουλοι της "Δημοτικής Αναγέννησης" (ΔΑ) δε δέχτηκαν τα "λιλιά" που θέλει να φτιάξει. Αποκάλεσε μάλιστα τους συμβούλους της ΔΑ "λαϊκιστές" και χαρακτήρισε τις ανακοινώσεις που εκδίδει η παράταξη "κωλόχαρτα".

Ο επικεφαλής της "Δημοτικής Αναγέννησης", Γεράσιμος Θεοδωράτος,μετά από αυτή τη συμπεριφορά του δημάρχου έστειλε ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο του ΔΣ, καταγγέλλοντας ως απαράδεκτη, αγενή και προκλητική τη στάση του δημάρχου που προσβάλλει και πλήττει το θεσμό και το κύρος του ΔΣ. Ακόμα ο Γ. Θεοδωράτος στην ανοιχτή επιστολή τονίζει σχετικά με τον "εκσυγχρονιστικό" - όπως τον αποκάλεσε ο δήμαρχος - κανονισμό, ότι είναι πισωγύρισμα στο Μεσαίωνα και σε εποχές που αγόραζαν "τίτλους ευγενείας", όταν ο λαός και ο δήμος έχουν δεκάδες άλυτα προβλήματα.

Ο επικεφαλής της ΔΑ ζητάει τέλος στην επιστολή από τον πρόεδρο να εφαρμόσει τον κανονισμό λειτουργίας του ΔΣ και να λειτουργήσει το προεδρείο του αμερόληπτα. Να προστατευτεί το κύρος του ΔΣ και να ανακοινωθεί στους δημότες τι προβλέπει ο "εκσυγχρονιστικός" κανονισμός για τα 70 χρόνια του δήμου αλλά και όλα όσα θα κάνει ο δήμος (γιορτές, δεξιώσεις, διαφημιστικά κλπ.). Καταλήγοντας επισημαίνει ότι "από όπου και να διατεθούν τα χρήματα για το γιορτασμό των 70 χρόνων του δήμου, αυτά ανήκουν στους δημότες και γι' αυτούς πρέπει να δοθούν και όχι για φιέστες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ