Κυριακή 4 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Πελοπόννησος στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη

Την Κυριακή 18 Μάη η πορεία από την Κερασίτσα στην Τρίπολη

Οι Επιτροπές Ειρήνης Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας καλούν τους φίλους της ειρήνης και όλο το λαό να πορευτούν και φέτος στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, συμμετέχοντας στην πορεία Ειρήνης από την Κερασίτσα Αρκαδίας στην Τρίπολη,που θα γίνει την Κυριακή 18 Μάη.

Στο κοινό κάλεσμα των Επιτροπών Ειρήνης της Πελοποννήσου τονίζεται:

"Σήμερα πια έχει αποκαλυφθεί το πρόσωπο της νέας τάξης πραγμάτων που προσπαθεί να επιβάλλει λύσεις που εξυπηρετούν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, για τα οποία δε διστάζουν, να προκαλούν τοπικούς πολέμους, να αλλάζουν σύνορα κρατών, να βομβαρδίζουν αμάχους, να ξαναζωντανεύουν πρακτικές που θυμίζουν τις πιο σκοτεινές στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας.

Σήμερα ο κόσμος έγινε λιγότερο ασφαλής, οι λαοί φτωχότεροι, οι κοινωνικές και συνδικαλιστικές καταχτήσεις ανατρέπονται η μια την άλλη, η φτώχεια, η πείνα και η εξαθλίωση παίρνουν απειλητικές διαστάσεις.

Τα Βαλκάνια και ειδικότερα οι λαοί της πρώην Γιουγκοσλαβίας πλήρωσαν με ποταμούς αίματος τις συνέπειες της νέας τάξης πραγμάτων και της νέας στρατηγικής του ΝΑΤΟ.

Η μια επέμβαση των ιμπεριαλιστών διαδέχεται την άλλη. Χτες στη Σομαλία, σήμερα σε Βοσνία και Αλβανία, αύριο...

Η ελληνική κυβέρνηση με το ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Λάρισα, την πολυεθνική δύναμη του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη, τη λειτουργία του Ακτιου και του Πεδίου Βολής Κρήτης, τον εκσυγχρονισμό αυτών όλων των βάσεων, την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στη Βοσνία και Αλβανία μετατρέπει τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο της νέας τάξης πραγμάτων. Με δικαιολογία την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής υλοποιεί ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα μαμούθ 4 τρισ. δραχμών. Ο ελληνικός λαός καλείται σε μια εποχή εξοντωτικής λιτότητας, να πληρώσει αυτό το αστρονομικό ποσόν για στρατιωτικές δαπάνες που επιβάλλονται από τη συμμετοχή της χώρας μας στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ο φιλειρηνικός αγώνας των λαών και του δικού μας είναι μονόδρομος, για να υπερασπίσουμε το ειρηνικό μέλλον της χώρας μας και της ανθρωπότητας.

Στις σημερινές συνθήκες μόνο ένα ρωμαλέο αγωνιστικό μαζικό κίνημα ειρήνης με σαφή αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση, δεμένο με τα άλλα κοινωνικά κινήματα, μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά για να ανατραπεί ο σημερινός συσχετισμός που έχει επιβάλει η νέα ιμπεριαλιστική τάξη...

Καλούμε κάθε μαζικό φορέα, εργατικό σωματείο, σύλλογο, δήμο, κοινότητα, μαθητικό συμβούλιο να διοργανώσει τις δικές του δραστηριότητες για την ειρήνη που να συγκλίνουν στην πορεία στις 18 Μάη 4 μ.μ. στην Κερασίτσα."


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ