Κυριακή 4 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΠΔΓΜ
Ονοματολογίας το ανάγνωσμα...

Σήμερα, που, όσοι μέχρι χτες ύψωναν τη σημαία της "ονοματολογίας" και του "αντισκοπιανισμού", εμφανίζονται "ρεαλιστές", που "σαγηνευόμενοι" από τις συναυλίες του Μίκη Θεοδωράκη στη γειτονική χώρα φτάνουν να δηλώνουν δημοσίως "ναι" σε ένα σύνθετο όνομα, αλλά επιδιώκουν να "το παίζουν" και ολίγον "αμέτοχοι" για το κλίμα εθνικιστικού παροξυσμού που δηλητηρίασε επί μια 5ετία τη χώρα, καλό είναι να θυμηθούμε...

Εκείνοι που για μια 5ετία χρησιμοποίησαν το θέμα του ονόματος των Σκοπίων ως πρόσχημα για να εμπλέξουν τη χώρα στη βαλκανική κρίση. Που παίζοντας το παιχνίδι των ιμπεριαλιστών για ανακατανομή των σφαιρών επιρροής χρησιμοποιούσαν τα Σκόπια ως πρόσχημα για να απευθύνουν σε ΗΠΑ και ΕΕ "προσκλήσεις" επιδιαιτησίας στην περιοχή. Που συνέβαλαν τα μέγιστα για να θεωρηθεί "λογική" η πολιτική των αμερικανονατοϊκών βομβαρδισμών και της εγκατάστασης ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στα Βαλκάνια, τα οποία θα αποσταθεροποιούνταν, όχι γιατί διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία, αλλά (και) γιατί τα Σκόπια θα λέγονταν... "Μακεδονία", ολοκλήρωσαν την πρώτη πράξη του ρόλου που τους ανατέθηκε.

Τώρα οι πολυεθνικές προελαύνουν στα Βαλκάνια. Οι στρατοί τους και οι συμφωνίες τύπου Ντέιτον, έχουν, εν πολλοίς, φτιάξει τα κράτη και τα σύνορα που ήθελαν. Τώρα, λοιπόν, πρέπει να αρχίσει το πλιάτσικο. Ομως, οι ιμπεριαλιστές δεν έχουν πια ανάγκη από δευτερεύοντα αγκάθια, που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαν ως "αντιπερισπασμό", όπως το όνομα των Σκοπίων. Επιπλέον, η ελληνική ολιγαρχία θέλει να "γλείψει" μερικά αποφάγια από το πλιάτσικο των πολυεθνικών στα Βαλκάνια. Το "πράσινο φως" θα δοθεί μόνο αν παραμείνει το "καλό παιδί". Γι' αυτό, τώρα, είναι έτοιμη για "συμβιβασμούς" στο όνομα, που μέχρι χτες ήταν "η ψυχή" της. Γι' αυτό τρέχει να "μπουκάρει" πρώτη στην πολυεθνική επιδρομή στην Αλβανία. Διότι αυτή είναι η μοίρα των "πλασιέ".

Πίσω, λοιπόν, τόσο από την "ανένδοτη" στάση στο όνομα των Σκοπίων, όσο και από το σημερινό "ρεαλισμό", υπάρχει ο κοινός παρονομαστής: Η υποτέλεια, η εξάρτηση και οι κίνδυνοι που απορρέουν από αυτά και για τον ελληνικό, και για τον σκοπιανό, και για όλους τους λαούς της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ