Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΕΣ
Στους ίδιους βηματισμούς

Στους ίδιους βηματισμούς στοιχίστηκαν οι απογευματινές παρεμβάσεις - εισηγήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων. "Υψηλού χρηματισμού, παρά τη διαρκή λιτότητα", χαρακτήρισε την ελληνική οικονομία ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Β. Κεδίκογλου,δίνοντας - άθελά του - την πραγματική εικόνα των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης, ότι δηλαδή αφήνει στο απυρόβλητο τα μεγάλα εισοδήματα και εφαρμόζει σφικτή λιτότητα για τα πλατιά στρώματα του πληθυσμού. Θέση που αρνήθηκε ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Δρυς, επαναλαμβάνοντας ευθαρσώς ότι τα νέα φορολογικά και εισοδηματικά μέτρα είναι δίκαια. Ο συμπολιτευόμενος Γ. Τσακλίδης,πάντως, αμφισβήτησε κατά πόσο οι στόχοι των εσόδων του προϋπολογισμού είναι επιτεύξιμοι, αφού, όπως ανέφερε, το υπουργείο Οικονομικών υστερεί σε οργάνωση και μηχανισμούς ελέγχου.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση, ο Δ. Κωστόπουλος κατήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει "κακή διαχείριση μιας κακής οικονομίας", προβλέποντας παράλληλα ότι οι μηχανισμοί φοροδιαφυγής παραμένουν και ότι, συνεπώς, μαζί τους παραμένουν και οι αποκλίσεις από τους τεθέντες στόχους. Απ' την άλλη μεριά, ο Γ. Αλογοσκούφης,προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, είπε ότι η ΝΔ δε δέχεται την επιβολή Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, γιατί... θα μετακυλήσει το κόστος στους ενοικιαστές και θα προκαλέσει εκτεταμένα προβλήματα στην κτηματαγορά.

Ο Γ. Δραγασάκης του ΣΥΝ, τέλος, συνέχισε τον... προβληματισμό του για την προοπτική ένταξης της χώρας μας στο ενιαίο νόμισμα, αυτή τη φορά φοβούμενος ότι η υλοποίησή της θα οδηγούσε σε νέες μειώσεις του εργατικού κόστους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ