Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΣΛΑΒΙΚΟ ΓΕΝΟΣ
Απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ, Στ. Παναγιώτου, στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού

"Δεν μπορούμε να μιλάμε για τους Ελληνες του εξωτερικού και τα προβλήματα τους και να απαγορεύεται σε ένα μέρος των πολιτικών προσφύγων, που πολέμησαν τον κατακτητή και υπέστησαν σοβαρές θυσίες, να επισκεφθούν τους συγγενείς τους στην Ελλάδα ή να ζήσουν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους στην πατρίδα". Αυτό επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Στ. Παναγιώτου,μιλώντας χτες στην Ολομέλεια της Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού, αναφερόμενος σε πολιτικούς πρόσφυγες, που δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα, λόγω του σλάβικου γένους τους.

Στην ίδια επιτροπή, ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Ευγένιος Χαϊτίδης δήλωνε, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, πως αυτοί οι πολιτικοί πρόσφυγες "δεν είναι Ελληνες, δε θέλουν να είναι Ελληνες και βαρύνονται με εγκλήματα"! Παίρνοντας το λόγο επί της διαδικασίας ο Στ. Παναγιώτου, τόνισε ότι "δεν είναι αλήθεια αυτό", σημειώνοντας την κατηγορηματική διαφωνία του με αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Καταλήγοντας επισήμανε την ανάγκη για κατάργηση της διάκρισης που ισχύει εναντίον των πολιτικών αυτών προσφύγων, χαρακτηρίζοντάς το "αντιδημοκρατικό μέτρο που εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς". Οσον αφορά τους χαρακτηρισμούς του Ε. Χαϊτίδη, που υποστηρίχτηκαν και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τους αποκάλεσε "απαράδεκτους", τονίζοντας πως "αναμοχλεύουν την εποχή του εμφυλίου" και "τους επιστρέφουμε σε αυτούς που τους χρησιμοποιούν". "Η ιστορία είναι αντικειμενική", είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ "και σε καμία περίπτωση δεν αντέχει σε υποκειμενισμούς. Δυστυχώς μετά τον εμφύλιο ίσχυσε το "ουαί τοις ηττημένοις"".

Κλείνοντας τη συζήτηση ο βουλευτής το ΠΑΣΟΚ Γρ. Νιώτης, σημείωσε ότι "το πρόβλημα είναι υπαρκτό, απασχολεί το αρμόδιο υπουργείο, καθώς και τον υπουργό Εξωτερικών, Θ. Πάγκαλο", λέγοντας ότι η κυβέρνηση "θα το ρυθμίσει συνολικά, φέρνοντας σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ