Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΤΕ
Σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις για πρόσληψη συμβούλου

Τεράστιες διαστάσεις έχει λάβει το πρωτοφανές σκάνδαλο στον ΟΤΕ από το στενό φίλο του πρωθυπουργού και πρόεδρο του ΔΣ του ΟΤΕ Δ. Παπούλια.Επέλεξαν με σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις κατά απαίτηση των γνωστών συμφερόντων χημικό μηχανικό για τη θέση του Δ/ντα Συμβούλου στον ΟΤΕ, τον Σ. Νέζη, χωρίς να πληρεί ούτε καν τις τυπικές απαιτήσεις της προκήρυξης τη στιγμή μάλιστα που στο συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετείχαν καταξιωμένοι επιστήμονες - manager από την Ελλάδα και το εξωτερικό με αποδεδειγμένα πολυετή εμπειρία στο χώρο των τηλεπικοινωνιών.

Ανάστατοι όλοι οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ ετοιμάζονται για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για να θέσουν φραγμό στις αναξιοκρατικές και σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις του προέδρου του ΟΤΕ Δ. Παπούλια και την ΚΑΝΤΟR Σύμβουλοι Επιχειρήσεων ΑΕ.

Η ιδιωτική εταιρία ΚΑΝΤΟR ΑΕ με διαβλητές, σκανδαλώδεις και αδιαφανείς μεθοδεύσεις σε άμεση συνεργασία με τον πρόεδρο του ΔΣ του ΟΤΕ Δ. Παπούλια επέλεξαν ως επικρατέστερο για τη θέση του Δ/ντα Συμβούλου, μέσα από το διαγωνισμό που συμμετείχαν περί τους εξήντα υποψήφιοι, έναν χημικό μηχανικό ο οποίος δεν πληρεί ούτε τις ελάχιστες απαιτήσεις της προκήρυξης και του νόμου (υπ. Αριθμ. 2414 από 25/06/1996) για τον εκσυγχρονισμό των Δημοσίων Υπηρεσιών και Οργανισμών, αφού δεν έχει ουδεμία προϋπηρεσία στο χώρο των τηλεπικοινωνιών. Εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, δηλώνουν ότι έναν τόσο σκανδαλώδη διορισμό από τα γνωστά κέντρα εξουσίας που λυμαίνονται τις κρατικές προμήθειες δε θα τολμούσαν να τον προχωρήσουν ούτε και στην Μπανανία.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, καταξιωμένοι επιστήμονες - manager ειδήμονες των τηλεπικοινωνιών από το εξωτερικό, πρόκειται να καταθέσουν μήνυση κατά της KANTOR ΑΕ, αλλά και κατά της ξένης εταιρίας Arthour D. Litle με την οποία συνεργάζεται η KANTOR ΑΕ

Βασικό ερώτημα παραμένει πώς ο Σ. Νέζης κατέθεσε υποψηφιότητα στο συγκεκριμένο διαγωνισμό που απαιτούσε: "Η άμεση εμπειρία τουλάχιστον επί πενταετία στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και των συστημάτων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, θεωρείται απαραίτητη".

  • Μήπως γνώριζε ο Σ. Νέζης το αποτέλεσμα εκ των προτέρων;
  • Η ΚΑΝΤΟR ΑΕ, γιατί αξιολόγησε την αίτηση του Σ. Νέζη ή μήπως απηύθυνε έγγραφο ερώτημα στη Διοίκηση του ΟΤΕ και συμφώνησε με τη συγκεκριμένη σκανδαλώδη μεθόδευση;

Στελέχη του ΟΤΕ, που επιθυμούν την ανωνυμία, για ευνόητους λόγους, σχολίαζαν ότι την όλη μεθόδευση ανέλαβε ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΤΕ, ο οποίος και την προχώρησε στους συναρμόδιους υπουργούς Ι. Παπαντωνίου και Χ. Καστανίδη, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα απορριφθεί από τους υπουργούς η πρόταση του ΔΣ του ΟΤΕ με μοναδικό σκοπό να αναλάβει ο ίδιος και τις δύο θέσεις προσωρινά και κατά το ελληνικό "ουδέν μονιμότερο του προσωρινού".

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΔΣ του ΟΤΕ, αλλά και όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς του οργανισμού, προτείνουν να υπάρξει άμεση επιλογή Δ/ντα Συμβούλου από τον συγκεκριμένο διαγωνισμό επανεξετάζοντας, τουλάχιστον τους 10 επικρατέστερους του διαγωνισμού. Η επιλογή να γίνει και με τη συμμετοχή των εργαζομένων.Για τον κύριο Δ. Παπούλια τίθεται θέμα πλέον ηθικής τάξης και θα έπρεπε ήδη να είχε παραιτηθεί. Αν δεν το πράξει ο ίδιος τότε πρέπει να το πράξει ο κ. Χ. Καστανίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ