Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Η κυβερνητική πολιτική έχει κλείσει τους δρόμους

Οργή και αγανάκτηση, η απάντηση των αγροτών στην κυβερνητική αδιαλλαξία και προκλητικότητα, ενώ και νέα τρακτέρ ενισχύουν τα μπλόκα. Σε πανελλαδική σύσκεψη των Συντονιστικών Επιτροπών καλεί αύριο η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή

Η απάντηση της αγροτιάς στην προκλητική άρνηση της κυβέρνησης - που επισημοποιήθηκε με το διάγγελμα του πρωθυπουργού - να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα της, είναι άμεση και δυναμική: Εκατοντάδες τρακτέρ και χιλιάδες αγρότες προστίθενται στα μπλόκα, τα οποία ξεπέρασαν ήδη τα 70 και επεκτείνονται απ' άκρη σ' άκρη της χώρας.

Ταυτόχρονα, προκειμένου να οργανωθεί και να συντονιστεί καλύτερα σε πανελλαδικό επίπεδο ο παναγροτικός αγώνας διοργανώνεται, αύριο Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στη Λάρισα, πανελλαδική σύσκεψη των Συντονιστικών Επιτροπών και αγροτικών φορέων.

Η σύσκεψη συγκαλείται με πρωτοβουλία της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα,η οποία σε χτεσινή συνεδρίασή της στο Βελεστίνο, επιβεβαίωσε, για μια ακόμα φορά, ομόφωνα την απόφαση όλων να κλιμακωθεί η πάλη μέχρι την τελική νίκη.

Μετά τη συνεδρίασή της εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει: "Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους αγρότες και τους εργαζόμενους συνεδρίασε σήμερα στο Βελεστίνο η Συντονιστική Επιτροπή και κατέληξε στα παρακάτω:

1. Το διάγγελμα του κ. Σημίτη όχι μόνο δεν απαντά στα συγκεκριμένα αιτήματα των Θεσσαλών αγροτών, αλλά οξύνει παραπέρα την κατάσταση. Οι ξεσηκωμένοι αγρότες απαιτούν λύσεις για να αποφύγουν τη χρεοκοπία και το ξεκλήρισμα και όχι απειλές και λασπολογίες και να σπάσουν τα μπλόκα.

- Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να απελευθερώσει τους δρόμους δίνοντας λύσεις στα ζωτικά αιτήματα της αγροτιάς.

2. Ο πρωθυπουργός της χώρας έχει την υποχρέωση να μιλήσει απευθείας με τους ξεσηκωμένους αγρότες και την Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή και τον καλούμε άμεσα να ανταποκριθεί σ' αυτήν την πρόσκληση.

3. Καλούμε τις Συντονιστικές Επιτροπές των μπλοκ όλης της χώρας σε Πανελλαδική Σύσκεψη το Σάββατο, ώρα 12 το μεσημέρι στη Λάρισα, στα γραφεία της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών".

Χτες στα μπλόκα της Θεσσαλίας - αλλά και ολόκληρης της χώρας - περίσσευε η οργή και η αγανάκτηση των αγροτών για την κυβερνητική αδιαλλαξία. Ταυτόχρονα, όλοι, ανεξαιρέτως πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών προτιμήσεων, δήλωναν πως μόνο νικητές θα φύγουν από τα μπλόκα και χαρακτήριζαν προκλητική και κυνική της συμπεριφορά του πρωθυπουργού προς την αγροτιά της Ελλάδας που παλεύει για την επιβίωσή της.

Και βεβαίως συνεχίζει να διογκώνεται το κύμα αλληλεγγύης των άλλων λαϊκών τάξεων και στρωμάτων, απλών ανθρώπων του λαού, στους υπερήφανους αγρότες. Είναι χαρακτηριστικό ότι με πρωτοβουλίες Εργατικών Κέντρων της περιοχής διοργανώνονται συσκέψεις μαζικών φορέων όπου συζητείται πώς θα οργανωθεί καλύτερα η έμπρακτη αγωνιστική συμπαράσταση στην αγροτιά, με συλλαλητήρια και άλλες εκδηλώσεις.

Η αποφασιστικότητα των ξεσηκωμένων αγροτών, αλλά και το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που εκδηλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια επιτυχίας στην προσπάθεια, κρυφή και φανερή, του κυβερνητικού και κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, που στοχεύει στην υπονόμευση και στο σταμάτημα της αγροτικής κινητοποίησης. Παρ' όλα αυτά οι "εκτελεστικάριοι", με απεσταλμένο τον γνωστό Τσουκάτο, "οργώνει" τη Θεσσαλία και διοργανώνει κομματικές συσκέψεις, ελπίζουν ακόμα να βρουν κάποιους πρόθυμους να παίξουν το ρόλο του Δούρειου Ιππου. Εις μάτην. Η επιχείρηση αντιτρακτέρ δεν πετυχαίνει, τα "πράσινα" τρακτέρ αντί να λιγοστεύουν αυξάνονται στα μπλόκα και τα κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ "σπάνε τα μούτρα τους" στην άρνηση των τοπικών στελεχών να υπακούσουν στην κομματική γραμμή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ