Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η κυβέρνηση λέει ψέματα στους αγρότες

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα,σε δηλώσεις που έκανε χτες από την Ξάνθη αναφέρθηκε στις αγροτικές κινητοποιήσεις και τη στάση της κυβέρνησης."Το μήνυμα, είπε, που φέρνουμε εμείς είναι ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα στους αγρότες.Δεν είναι οικονομικό το πρόβλημα που έχει η κυβέρνηση ή πρόβλημα προϋπολογισμού. Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να περάσουν μέτρα στην αγροτική οικονομία που οδηγούν οι 900.000 αγρότες να μείνουν 450.000. Να μειωθούν τα αγροτικά νοικοκυριά, να περάσει η γη, η παραγωγή και η εμπορία βασικών προϊόντων στα χέρια σύγχρονων τσιφλικάδων. Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης. Προτιμάει να σκορπάει τα λεφτά της στην πλουτοκρατία του τόπου και τσιγκουνεύεται όταν πρόκειται για το λαό. Χρήματα υπάρχουν, το λέμε με ευθύνη. Το θέμα είναι ότι δε θέλουν να τα δώσουν στη φτωχολογιά και θέλουν να κάνουν έξωση στους αγρότες από τη γη τους.

Εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Ξέρουμε ότι αυτός ο αγώνας δεν είναι ένας στενός κομματικός αγώνας, ακουμπάει στις ανάγκες της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας και της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Αποκρούομε τη συκοφαντία της κυβέρνησης ότι στα μπλόκα είναι οι μεγαλοαγρότες. Οι μεγαλοαγρότες είναι στα σπίτια τους. Εχουν τόσα πολλά προνόμια, που δεν έχουν ανάγκη με κρύο κι αγιάζι να βρίσκονται στους δρόμους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ