Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παίρνουν τη σκυτάλη

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης οργανώνουν σήμερα στις 6 το απόγευμα τα συνδικάτα της πόλης

Η μαχητικότητα των αγροτών που αγωνίζονται να σώσουν την αγροτική οικονομία της χώρας από την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που εξυπηρετούν τις ληστρικές βλέψεις των πολυεθνικών, έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης από πλήθος κοινωνικούς φορείς και συλλόγους, εργατικά σωματεία, ανέργους και απολυμένους και απλούς πολίτες που και αυτοί βιώνουν με τον ίδιο σκληρό τρόπο τα κοινά προβλήματα που προκαλεί η αντιλαϊκή πολιτική.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Δικαστηρίων (άγαλμα Βενιζέλου) 15 πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης που συγκροτούν την Επιτροπή Σωματείων Θεσσαλονίκης διοργανώνουν συλλαλητήριο συμπαράστασης στους αγρότες και καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία να εκφράσουν ενεργά τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Η Επιτροπή που συγκροτείται από τα σωματεία Οικοδόμων, Εμποροϋπαλλήλων, Καπνεργατών, Επισιτισμού, Συνταξιούχων ΙΚΑ - Μετάλλου - Τύπου και Χάρτου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Χημικής Βιομηχανίας, Οδηγών Φορτηγών, Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, Οδηγών και Εκτάκτων Περιφερειακών Δήμων και Τεχνικών Ανελκυστήρων, τονίζει πως ο αντίπαλος είναι κοινός για αγρότες και εργαζόμενους και σήμερα ο αγώνας της αγροτιάς αφορά όλους που βρίσκονται στην ίδια πλευρά, στο ίδιο χαράκωμα ενάντια στην πολιτική της λιτότητας και της εξαθλίωσης.

Μηνύματα συμπαράστασης επίσης στέλνουν η ΕΔΥΕΘ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΕΧΩΔΕ Ν. Θεσσαλονίκης, που καταγγέλλει τη χρησιμοποίηση μηχανημάτων του υπουργείου για την παρεμπόδιση των αγροτικών κινητοποιήσεων,ο Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Μακεδονίας - Θράκης, το Σωματείο Λαμαρινάδων, το Σωματείο Καθαριστών - Βαφέων.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ν. Ημαθίας σε ψήφισμά του τονίζει πως συμπαραστέκεται ενεργά στους αγρότες και στηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Συμπαράσταση εκφράζουν επίσης το παράρτημα Ν. Ημαθίας της ΠΕΑΕΑ και οι πολιτικοί πρόσφυγες του νομού. Από τα Γιαννιτσά τη συμπαράστασή τους εκφράζουν το Εργατικό Κέντρο,η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, το ΤΟΕΒ, ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων, τα σωματεία Οικοδόμων, Νοσοκομείου, κλωστοϋφαντουργίας Πέλλας, και ο Εμπορικός Σύλλογος Σκύδρας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνουν το δίκαιο αγώνα τους στα μπλόκα και με πολύμορφες κινητοποιήσεις (2017-02-04 00:00:00.0)
Στήνουν και νέα μπλόκα (2009-01-27 00:00:00.0)
Αγωνιστικό ραντεβού στη Θεσσαλονίκη (2002-08-30 00:00:00.0)
Ατέλειωτο κύμα συμπαράστασης (2002-02-01 00:00:00.0)
Ξεσηκώνεται η αγροτιά (2001-02-14 00:00:00.0)
Τα προβλήματα είναι κοινά (1996-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ