Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΟΦΤΕΞ
Αρον άρον ιδιωτικοποίηση προωθεί η κυβέρνηση
  • Στη Βουλή συζητήθηκε χτες επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για το μέλλον της επιχείρησης
  • Δεν είναι δυνατόν το κράτος να παράγει χαρτί υγείας!!! τόνισε η υφυπουργός Ανάπτυξης Α. Διαμαντοπούλου, δικαιολογώντας την απόφαση για ξεπούλημα της επιχείρησης

Προς την ιδιωτικοποίηση με συνοπτικές διαδικασίες οδηγείται η χαρτοβιομηχανία ΣΟΦΤΕΞ. Την κατηγορηματική αυτή απάντηση έδωσε χτες στη Βουλή η υφυπουργός Ανάπτυξης, Α. Διαμαντοπούλου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ. Μάλιστα, η υφυπουργός δικαιολόγησε την απόφαση της κυβέρνησης για ξεπούλημα της επιχείρησης με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί το κράτος να παράγει χαρτί υγείας επειδή αυτό είναι δουλιά των ιδιωτών. Κι όλα αυτά τη στιγμή που η ίδια παραδέχτηκε ότι η ΣΟΦΤΕΞ είναι μια επιχείρηση με προοπτική και διεθνές κύρος. "Η ΣΟΦΤΕΞ - είπε η Α. Διαμαντοπούλου - εξακολουθεί να είναι μια εταιρία της οποίας το όνομα μετράει στη διεθνή αγορά και τα προϊόντα της είναι καλά και ποιοτικά. Γι' αυτό και πρέπει να γίνουν γρήγορες κινήσεις, ώστε σήμερα που είναι μια εταιρία που έχει αξία ως επιχείρηση και όχι απλώς ως περιουσιακά στοιχεία, να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε το μέλλον της. Εχουμε αποφασίσει την άμεση ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης. Ηδη εδώ και 20 ημέρες έχει υπογραφεί η διυπουργική απόφαση με την οποία αποφασίζεται η ιδιωτικοποίηση της εταιρίας, με στόχο μέσα σ' ένα χρονικό διάστημα 9-12 μηνών να προχωρήσουμε τελικά στην ιδιωτικοποίησή της... Είναι εξαιρετικά απλό να πούμε ότι δεν είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να παράγει χαρτί υγείας. Αρα είναι απαραίτητο μια επιχείρηση που παράγει τέτοιου είδους καταναλωτικά αγαθά να περάσει στον ιδιωτικό τομέα"!!!

Στ. Παναγιώτου: Αλλα είχατε υποσχεθεί

"Η κυβέρνηση αθετεί τις δεσμεύσεις της ότι η επιχείρηση δε θα ιδιωτικοποιηθεί",τόνισε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου. "Σας θυμίζω ότι η κ. Βάσω Παπανδρέου, η σημερινή υπουργός Ανάπτυξης και ο κ. Στ. Τζουμάκας σε μια συγκέντρωση των εργαζομένων της ΣΟΦΤΕΞ, πριν τις εκλογές του 1993, υπόσχονταν ότι η επιχείρηση δε θα πουληθεί. Για μια ακόμη φορά είστε ανακόλουθοι. Αλλα λέτε κι άλλα πράττετε. Υπάρχει διάσταση ανάμεσα στα λόγια και στα έργα, που σας χαρακτηρίζει όλο αυτό το διάστημα που κυβερνάτε τον τόπο. Εχετε κάνει τις ιδιωτικοποιήσεις πανάκεια και δεν έχετε διδαχτεί από μια σειρά περιπτώσεις στις οποίες ενώ προχωρήσατε στην ιδιωτικοποίηση, δεν είχατε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Π.χ η περίπτωση της ΜΕΛ, του Περατικού κ.ο.κ.".

Αναφερόμενος στη συνέχεια στη ΣΟΦΤΕΞ ο Στ. Παναγιώτου τόνισε ότι η χαρτοβιομηχανία έχει πολλές δυνατότητες τις οποίες ούτε η κυβέρνηση μπορεί να αρνηθεί. "Αν δοθεί - είπε - στην επιχείρηση το δάνειο που χρειάζεται, μπορεί να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει τα προβλήματα. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, κατέχει το 40% της εγχώριας αγοράς και το 60% των εξαγωγών χαρτιού της χώρας μας. Αν προχωρήσει η επένδυση και εκσυγχρονιστεί το εργοστάσιο της Δράμας, θα μπορεί να καλύψει και τις ανάγκες της χώρας σε δημοσιογραφικό χαρτί. Ομως έχετε δρομολογήσει κι έχετε κάνει κανόνα τις ιδιωτικοποιήσεις, χωρίς να ενδιαφέρεστε για τις συνέπειες που αυτό θα έχει στην ανάπτυξη της χώρας και στους εργαζόμενους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ